DECIZIE – Viitorul șef al procurorilor maramureșeni, Bogdan Gabor, detașat de săptămâna viitoare la Bistrița

0
714
Bogdan Gabor

MAGISTRAȚI – DELEGARE. Marți, 25 octombrie 2022, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu o singură abținere, delegarea prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor, în funcția de procuror șef Secție judiciară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud – procurorul Gabor a fost timp de 4 ani șef al Secţiei Judiciară a Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Decizia intră în vigoare începând de marți, 1 noiembrie 2022, și este valabilă cel mult 6 luni, sau până la ocuparea prin concurs a funcției procuror șef al Secției Judiciară a Parchetului bistrițean, acum vacantă.

 

Implicit, procurorii CSM au decis încetarea (începând din 1 noiembrie 2022) delegării lui Bogdan Gabor în funcția de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Cel mai probabil, desemnarea sa temporară (prin delegare) la conducerea Secției Judiciară a Parchetului din județul vecin va fi pentru o perioadă scurtă de timp, în noiembrie 2022 Gabor urmând să-și câștige prin concurs funcția de prim-procuror al Parchetului din Maramureș (post scos la concurs, iar Gabor este singurul candidat și a trecut toate probele, duminică, 30 octombrie, urmând să-și susțină proiectul de management) – funcția de prim-procuror al Parchetului Maramureș este acum vacantă, fiind ocupată prin delegare / interimat de Dana Mirela Borcuti (48 de ani), cea care conduce instituția de magistratură din 15 iulie 2016.

 

Bogdan Gabor (46 de ani), absolvent al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1997), este procuror din anul 1999, până acum activând în Baia Mare, cu doar două întreruperi: în perioada martie 2007 – octombrie 2010, când a fost procuror la DNA Cluj, și în perioada 2012-2017, când a fost membru CSM.

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here