DECIZIE – Un magazin din mall-ul Vivo Baia Mare se închide: proprietarii au cerut insolvența și au decis să-și vândă marfa on-line

2
4107

NERENTABIL. Magazinul din Vivo al brandului de încălțăminte montană și sportivă S-Karp (aflat la parterul mall-ului din Baia Mare, în apropiere de hypermarketul Cora) se închide la doar 15 luni de la inaugurare. Cei care controlează marca S-Karp, fondul de investiții ROCA, care deține 66% din producătorul de încălăminte din Brașov, au cerut declanșarea procedurii de insolvență din cauza “creșterii datoriilor și a perspectivei incerte a viabilității business-ului, mai ales în contextul virusului COVID-19”.

 

S-Karp a fost prima companie preluată de fondul de investiții pentru restructurarea și dezvoltarea companiilor aflate în dificultate ROCA (în 2018, în procent de 2/3, în urma unei tranzacții în care pierderea este estimată la 2 milioane de euro – restul participației aparține proprietarului inițial, Traian Jitaru). Fondul de investiții a fost creat de compania de insolvență CITR (care se prezintă ca având “cea mai mare rată de succes de pe piață”) și importanți oameni de afaceri (frații Dragoş şi Adrian Pavăl – Dedeman, Dan Șucu – Mobexpert, Cristian Burci și Thomas Manns – prin producătorul de vagoane Astra Rail Industries Arad).

 

După ce a preluat controlul S-Karp, fabrică înființată în 1998, ROCA și-a extins vânzările în magazine închiriate în mall-uri, ajungând la 12 unități, printre care și cea din Vivo Baia Mare, inaugurată în ianuarie 2019. La începutul acestui an, ROCA a anunțat posibilitatea tranzacționării S-Karp către Clujana (firmă controlată de Consiliul Județean Cluj), însă aceasta a căzut, iar datoriile firmei (chirii restante pentru spațiile din mall-uri și diverși furnizori) au ajuns la peste 200.000 de euro. ROCA a sistat producția S-Karp încă de anul trecut și acum a anunțat că va păstra doar două din cele 12 magazine, plus magazinul on-line.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

    • Cu tot respectul pentru meseriile dvs., cu certitudine informatorul, cum îl numiți, nu este un angajat sau un șef de magazin. V-ați gândit, însă, de exemplu, la cei care au atribuții în decizii de acest fel? Cum ar fi… proprietarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here