DECIZIE – Subprefectul liberal de Maramureș renunță la funcție pentru cea de președinte al ANOFM și va avea rang de secretar de stat

2
3601

DESEMNARE. Oana Mihaela Oşanu (47 de ani) renunță la funcția de subprefect pentru cea de președinte al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), funcție deținută în acest moment de Maria Mareș (fostă director executiv adjunct AMOFM București), numită în octombrie 2020, prin decizia prim-ministrului (pe atunci, liberalul Ludovic Orban – a înlocuit-o pe Daniela Barbu).

 

(Și) Funcția de conducere și control asupra ANOFM a revenit PNL (în urma trocului celor trei partide de la guvernare), iar Oșanu a fost nominalizarea PNL Maramureș pentru funcție, aceasta fiind avizată pozitiv de organismul de conducere al partidului.

 

Funcția de președinte al ANOFM este echivalentă în rang cu cea de secretar de stat (și o adaugă, automat, și pe cea de membru al Consiliului de Administraţie ANOFM). Oșanu este absolventă de Drept a Universității Dimitrie Cantemir București (1996) și are un Master în Drept administrativ (la Universitatea de Vest Vasile Goldiș – 2006).

 

Oșanu a depus jurământul de subprefect la 12 martie 2020, după ce și-a “conservat” postul public din care a venit (director al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Maramureş, funcție în care este din 1 iulie 2010). În urma acestei decizii, PNL Maramureș va trebui să aleagă un alt subprefect (începând de la începutul lunii martie 2021, prefectul județului Maramureș va fi Vlad Duruș – USR, iar subprefecții vor fi desemnați PNL și UDMR – de la începutul lunii martie, se schimbă, prin suplimentare, structura de conducere a instituțiilor prefectului, acestea urmând să aibă câte un prefect și doi subprefecți, adică vor avea câte un subprefect mai mult, să fie împăcați toți cei care formează triumviratul de la guvernare).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here