DECIZIE – Statutul de destinație ecoturistică pentru zona Mara – Cosău – Creasta Cocoşului a fost prelungit cu încă 3 ani

0
288
„Creasta Cocoșului” - Munții Gutâi, județul Maramureș

DESTINAȚIE ECOTURISTICĂ – MARAMUREȘ. Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a avizat prelungirea pentru o perioadă de încă 3 ani a statutului de destinaţie ecoturistică pentru zona Mara – Cosău – Creasta Cocoşului din Maramureş. Zona care întinde între văile Mara și Cosău și este mărginită în partea sa sudică de vârful vulcanic   Creasta Cocoșului (1.450 m) a obținut statutul de destinație ecoturistică din anul 2014 și cuprinde primul traseu de tip drum verde din nordul țării, numit Drumul moștenirii maramureșene și care se poate străbate cu bicicleta, căruţa sau pe jos.

 

Traseul are 88 de kilometri (din care 48 de kilometri sunt trasee montane omologate) și leagă 7 sate tradiţionale (Breb, Budeşti, Hoteni, Hărniceşti, Deseşti, Mara şi Ocna Şugatag), două situri Natura 2000 (Igniş şi Gutâi – Creasta Cocoşului) şi 7 arii protejate.

 

Destinația Mara – Cosău – Creasta Cocoșului, promovată sub brandul Eco Maramureş, este una dintre cele doar 7 destinații cu statut ecoturistic atestat în România (celelalte 6 regăsindu-se în județele Brașov, Neamț, Suceava, Hunedoara, Harghita, iar una întinzându-se de-a lungul a trei județe – Braşov, Mureş şi Sibiu). Pe traseele destinației ecoturistice din Maramureș există oportunităţi pentru dezvoltarea unor programe turistice bazate pe natură și se poate practica ciclism, escaladă, parapantă, schi sau drumeții montane.

 

* Foto: @ Zsolt

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here