DECIZIE – Șoferul ucrainean condamnat pe fond la închisoare pentru ucidere din culpă și fugit din arestul la domiciliu, a fost plasat, în lipsă, în arest preventiv

0
758

FUGIT DIN AREST LA DOMICILIU. Yurii Maryna (foto sus, 34 de ani), șoferul ucrainean condamnat pe fond la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fugit din arestul la domiciliu, a fost (re)plasat luni, 6 martie 2023, în lipsă, în arest preventiv, în urma unei decizii a Judecătoriei Baia Mare. El nu a fost încă prins, deși a fost dat (cel mai probabil, tardiv) în consemn la frontieră.

 

Speța

 

Ucraineanul a fost condamnat pe fond în urma unui accident mortal produs în 22 mai 2022, în jurul orei 20.20, în Seini. Maryna se afla la volanul unui TIR care tracta o remorcă încărcată cu lemn și se deplasa spre Cluj-Napoca, a pierdut controlul volanului și a intrat în șanț. Remorca s-a răsturnat peste un om, care a murit pe loc.

 

Testat de polițiști cu aparatul etilotest, la ora 20.33, rezultatul indicat a fost de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. La Centrul Medical de Permanenţă Seini, unde i s-au prelevat două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, la ora 21.30 avea îmbibaţie alcoolică de 3,12 g/l alcool pur în sânge, iar la ora 22.30 de 2,91 g/l alcool pur în sânge.

 

A fost arestat preventiv și trimis în judecată. Până în 10 octombrie 2022 a fost menținut în arest preventiv, iar apoi judecat în stare de arest la domiciliu (avea un apartament închiriat în Baia Mare). În 17 februarie 2022, instanța de fond (Judecătoria Baia Mare) a dat soluția, condamnându-l la 2 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă și 2 ani de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. A rezultat o pedeapsă de 3 ani și 4 luni închiaore (în urma contopirii celei mai grele pedepse cu o treime din cealaltă pedeapsă).

 

În 3 martie 2023, ucraineanul nu a fost găsit de polițiști la domiciliu și a fost declarat evadat, fiind dat în consemn la frontieră. În 6 martie 2023, magistratul de caz de la Judecătoria Baia Mare a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată în 10 octombrie 2022 de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Maramureş cu măsura arestării preventive pe o durată de 30 zile, începând cu data punerii în executare a mandatului. Deocamdată, măsura nu poate fi pusă în executare, așa cum precizam, ucraineanul nefiind prins.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here