DECIZIE – Singura fabrică românească de ciocolată, Galactic din Baia Mare, a intrat oficial în insolvență, a fost desemnat administratorul judiciar și se face planul de reorganizare

0
3342
Liviu Fagi, administratorul fabricii de ciocolată „Galactic”

TENTATIVA SALVĂRII FABRICII DE CIOCOLATĂ. Completul specializat Falimente nr. 15 al Tribunalului Maramureș a admis cererea de firmei Land Food Galactic SRL din Baia Mare, care administrează singura fabrică de ciocolată cu antreprenor român (Liviu Fagi), de deschidere a procedurii generale a insolvenței.

 

Conform deciziei instanței de judecată, a fost numit administrator judiciar provizoriu Eurosmart Filiala Sibiu SPRL, una din topul profesioniștilor din industrie, cu 5 filiale la nivel național, peste 40 de specialiști în insolvență/reorganizare și peste 300 de proceduri gestionate cu succes (printre care CET Arad, Fornetti Romania, RADET Constanța, Electrocentrale Oradea, fabrica de mezeluri LeFruMarin din Brașov).

 

În cazul fabricii de ciocolată de la Baia Mare, administratorul desemnat va încerca să aplice reorganizarea judiciară, procedura de insolvență care se aplică debitorului în vederea achitării datoriilor acestuia, conform unui program de plata a creanțelor (asta presupune aprobarea planului de reorganizare, care poate să prevadă restructurarea operațională/financiară sau restrângerea activității prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului – cel mai probabil firmei Land Food Galactic îi va fi propusă o restructurare operațională/financiară).

 

De asemenea, joi, 30 martie 2023, instanța de judecată a mai fixat următoarele termene-limită: 15 mai 2023 pentru depunerea creanţelor; 5 iunie 2023 pentru comunicarea tabelului preliminar al creanţelor; 12 iunie 2023 pentru adunarea creditorilor; 30 iunie 2023 pentru tabelul definitiv al creanţelor. Deocamdată, în declarații de creanță au fost calificate cererile potențialilor creditori RoCredit IFN SA, IFN Fortuna Leasing SA, Kuk România SRL, Food Raw Materials Broker SRL, Plastica SRL, Garments Processing SRL, Crona Com SRL, OTP Bank România SA, Ţiboc Vlad Adrian, Agenţia Activate SRL, acestea (și cererile de creanțe care vor fi înregistrate) urmând să fie verificate de administratorul judiciar.

 

Următorul termen pentru continuarea procedurii a fost fixat la 19 septembrie 2023. Decizia este executorie.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here