DECIZIE – Senatorul Cristian Niculescu-Țâgârlaș: A fost adoptată legea privind înființarea celor 8 centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților, iar unul dintre acestea va fi înființat în Maramureș

0
128
Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL de Maramureș

ACTIVITATE PARLAMENTAR. Miercuri, 26 iunie 2024, Parlamentul a adoptat propunerea legislativă care prevede înființarea a 8 centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților, câte unul în fiecare dintre regiunile de dezvoltare ale României. Centrul care va deservi Regiunea Nord-Vest va fi înființat în Maramureș.

 

Aceste centre vor funcționa sub coordonarea Ministerului Sănătății și vor fi acreditate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform standardelor internaționale pentru recuperarea persoanelor dependente de droguri.

 

Senatorul maramureșean Cristian Niculescu-Țâgârlaș (PNL) a precizat: „Această inițiativă reprezintă un pas important în lupta împotriva dependenței de droguri, oferind resursele necesare pentru sprijinirea celor afectați. Ca senator liberal și președinte al Comisiei Juridice, am susținut mereu măsuri concrete pentru a combate fenomenul consumului de droguri, care a luat o amploare semnificativă, în special în rândul tinerilor.

 

Partidul Național Liberal este singurul partid care acordă o atenție constantă combaterii drogurilor și îmbunătățirii legislației în acest domeniu. Dintre cele trei propuneri legislative inițiate împreună cu colegii mei liberali, două au devenit deja legi în vigoare: Registrul traficanților de droguri și Legea 2 Mai.

 

Îi îndemn pe toți cei care au nevoie de ajutor să nu amâne acest pas important spre vindecare. Este esențial să intervenim prompt, având în vedere numărul alarmant de tineri și copii afectați de consumul de droguri. Partidul Național Liberal este dedicat în totalitate protejării tinerilor și combaterii consumului de droguri și traficului. Împreună putem face o schimbare reală!”.

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here