DECIZIE – Șefilor procurorilor maramureșeni li s-au prelungit mandatele de prim-procurori

0
1232

ȘEFII PROCURORILOR. Marți, 16 iunie 2020, Secția pentru procurori a Consiliului Superior a Magistraturii (CSM) a prelungit cu o jumătate de an delegarea în funcțiile de prim-procurori pentru patru șefi de parchete din Maramureș: Dorel Ioan Buda (Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare), Cristian Ștefan Marchiș (Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației), Daniel Marius Maria (Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești) și Aurelia Muț (Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș).

 

Cei patru procurori sunt în funcții de prim-procurori prin delegare, aceasta urmând să expire în viitorul apropiat. Buda, procuror cu peste 16 ani vechime, a fost delegat la conducerea Parchetului Baia Mare de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș și ultima delegare în funcție urma să îi expire în 1 iulie 2020. Conform deciziei de ieri a CSM, mandatul deprim-procuror al lui Buda a fost prelungit până la organizarea unui concurs pe post, dar nu mai mult de 6 luni.

 

De asemenea, CSM i-a prelungit delegarea (tot până la organizarea unui concurs pe post, dar nu mai mult de 6 luni, adică până în 15 ianuarie 2021) și adjunctei lui Buda, procurorului Maria Mirela Gălățanu, în funcția de prim-procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

 

Șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, Cristian Ștefan Marchiș, are o vechime de peste 5 ani, timp în care a fost procuror la Dragomirești, Sighetu Marmației și prim-procuror la Vișeu de Sus. L-a succedat în funcția de prim-procuror la Sighetu Marmației pe Nelu Roman, prezenta delegarea urmând să-i expire în 2 august 2020. Conform hotărârii CSM, noul mandat de prim-procuror a fost prelungit până la organizarea concursului, dar nu mai mult de 6 luni (adică până în 2 februarie 2021).

 

Șefa Parchetului Târgu Lăpuş, Aurelia Muț, conduce unitatea din 6 ianuarie 2019 (aceasta este cea de-a treia prelungire a mandatului de prim procuror), ultima delegare urmând să expire în 7 iulie 2020. În baza deciziei CSM, noul mandat al procurorului Muț expiră cel mult în 15 ianuarie 2021.

 

Șeful Parchetului Dragomireşti, procuror Daniel Marius Maria (fostul șef al Parchetului Vișeu de Sus), a activat la parchetele Dragomirești, Vișeu de Sus și Sighetu Maramației. Delegarea în funcția de prim-procuror al Parchetului Dragomirești expira în 17 iulie 2020. Și în cazul procurorului Maria, noul mandat este prelungit cu 6 luni (sau până la organizarea concursului), adică până în 17 ianuarie 2021.

 

Vă reamintim că la începutul acestui an și șefului Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, Bogdan Gabor, i-a fost prelungită delegarea în funcția de prim-procuror până în 8 iulie 2020, sau până la revenirea titularului pe post (care este Dana Mirela Borcuti).

 

De asemenea, la cea de-a cincea unitate de parchet din structura Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cea din Vișeu de Sus, postul de prim-procuror este ocupat din vara anului 2018 (prin concurs) de Cătălin Leonard Amarie, mandatul acestuia fiind până în 15 ianuarie 2021.

 

De remarcat că din cele șase unități de parchet din Maramureș, posturile de prim-procurori sunt ocupate prin concurs doar la două (Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș și Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus), la restul fiind ocupate prin delegare (temporară).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here