DECIZIE – Secretara PSD Maramureș, Rodica Covaci, trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție, eliberată din arest și plasată în arest la domiciliu

0
729
Rodica Monica Covaci

TRAFIC DE INFLUENȚĂ – PSD MARAMUREȘ. Curtea de Apel Cluj a desființat soluția Tribunalului Maramureș care a prelungit măsura arestului pentru secretara PSD Maramureș, Rodica Monica Covaci, plasând-o în arest la domiciliu până la 9 martie 2023 inclusiv.

 

Potrivit soluției completului penal al Curții de Apel Cluj, supravegherea lui Covaci va fi exercitată de Biroul de Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureş, aceasta având obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea organelor judiciare. De asemenea, Covaci are interdicție de a comunica cu celelalte două inculpate din dosar (Maria Coste și Simona Alina Vaida) și cu cei patru martori din cauză. Hotărârea Curții de Apel este definitivă și a fost pusă în aplicare la 8 februarie 2023.

 

Covaci, secretara PSD Maramureș ,a stat timp de 53 de zile în arestul IPJ Maramureș, fiind ridicată chiar din sediul partidului de polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Maramureș în 15 decembrie 2022. Ea a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție (trafic de influență în formă continuată – 6 acte materiale) de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.

 

Conform dosarului de cercetare penală, în perioada 2017-2022, Covaci ar fi pretins şi ar fi primit 9.700 euro și 300 lei de la 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

 

În schimbul banilor, Covaci (PSD Maramureș) a promis că va rezolva promovarea unor persoane care nu aveau pregătirea corespunzătoare a unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, sau că va urgenta îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv emiterea unor acte de identitate în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here