DECIZIE – Se creează Fondul de solidaritate al silvicultorilor, primii bani merg la familia pădurarului maramureșean Liviu Pop, asasinat în stil mafiot

0
175

SOLIDARITATEA SILVICILOR. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și Societatea Progresul Silvic (un ONG al inginerilor silvici români) au decis crearea unui fond financiar de solidaritate destinat silvicultorilor. Decizia a fost luată la propunerea directorului general al Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, ca urmare a evenimentelor tragice care au afectat în ultima perioadă corpul silvic.

 

De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier, iar între 2014 și 2018 au avut loc 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în multe cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite. În ultima lună, pe fondul întăririi măsurilor de pază, doi pădurari au fost uciși.

 

Fondul va fi găzduit într-un cont bancar (la Banca Transilvania) în care se vor putea depune sume de bani cu titlul de “donație” – Romsilva a anunțat că va fi primul donator. Criteriile după care vor fi repartizați banii vor fi decise de un comitet de binefacere și, periodic, Romsilva și Societatea Progresul Silvic vor comunica cuantumul banilor strânși din donații și modul în care aceștia s-au folosit.

 

În primă fază, reprezentanții celor doi parteneri au stabilit ca primii bani să meargă către ffamilia pădurarului maramureșean Liviu Pop, ucis la vârsta de 30 de ani, dată fiind situația financiară grea a soției rămasă văduvă la vârsta de 28 de ani și cu trei copii minori în creștere.

 

De asemenea, se va iniția construirea unei biserici maramureșene din lemn, în semn de omagiu pentru pădurarii care și-au pierdut viața apărând pădurea cu prețul vieții și vor fi acordate ajutoare de urgență către alți silvicultori și/sau familiile acestora care au dificultăți financiare sau medicale.

 

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva cheamă în demersul său social personalități românești, organizații neguvernamentale, precum și orice persoană care dorește să dea o mână de ajutor unor oameni aflați în impas într-un moment deosebit de greu al vieții.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here