DECIZIE – Schimbare în conducerea executivă a Ramira SA, producătorul maramureșean de linii robotizate pentru industria auto

7
10535
Adrian Petrule, COO Ramira SA

RAMIRA SA BAIA MARE. Noul COO (Chief Operating Officer – al doilea în ierarhia executivă a firmei după CEO) al companiei băimărene Ramira SA, subsidiara concernului ceh Chropynska Group AS, este Adrian Petrule, care l-a înlocuit în structura de conducere a firmei pe demisionarul Eduard Weber, în urma unei decizii a acționarilor holdingului, Robert Kudela și Robert Sulma.

 

Petrule, absolvent în 2005 al Facutății de Inginerie a Universității de Nord din Baia Mare, lucra din 2007 la producătorul de componente auto Optibelt Power Transmission SRL din Tăuții Măgherăuș, până în vara anului trecut (când s-a transferat la Ramira) fiind manager de mentenanță.

 

Din iulie și până în noiembrie 2022, Petrule a ocupat funcția de CTO (Chief Technology Officer – director executiv responsabil necesitățile și dezvoltarea tehnologică a unei firme), iar în noiembrie a fost numit administrator al firmei Ramira (societatea băimăreană are trei administratori, de regulă aceștia fiind CEO – director general, în cazul de față Karl Josef Heinrich, COO – director general adjunct, în cazul de față Petrule, și un reprezentant al holdingului ceh – în cazul de față Navratil Roman).

 

Fostul director general adjunct, Eduard Weber, a fost numit în funcția de administrator (membru în Consiliul de Administrație al Ramira SA) în 13 ianuarie 2022, cu un mandat de 4 ani – iar conducerea Chropynska Group a făcut posibil acest fapt revocându-l pe Petr Bartoš (vechi membru în CA al holdingului) -, dar după doar 10 luni acesta a demisionat (cauza evidentă: un diferend ireconciliabil), implicit a fost revocat și din funcția de administrator al firmei.

 

Petrule a fost numit administrator cu un mandat de 4 ani, până în 1 noiembrie 2026. În 2021, Ramira, care este deținută de Chropynska Group AS – 98% și Robert Kudela – 2%, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 79 de milioane de lei și a raportat o pierdere netă de 3,4 milioane de lei (explicabil prin faptul că firma băimăreană are în derulare mai multe investiții semnificative în dezvoltare, parte din acestea fiind făcute din credite bancare, parte din profitul societății).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Hodorogea,
    io cred ca tu esti cam nacajit ca nu ti-ai vazut de treaba,si ai plecat cum o mai plecat si alti hoti buni.
    Baiatule fii barbat si te du mai departe.

  2. Eu sunt unul dintre mecanicii echipei Optibelt din 2010 pana in prezent . Am avut ocazia sa lucrez la mai multe proiecte de reconditionare , a unor utilaje de productie fabricate …cu mult inainte sa ma nasc eu ! Piese care nu se mai gaseau in mileniul nostru ! Asadar a fost nevoie de o Re-proectare , actualizarea lor dupa, piesele si noua tehnologie , fiind vorba de masini semi-automate si automate care necesita si ceva programe de precizie dupa care sa lucreze ! Dl. Adrian Petrule impreuna cu alti ingineri mecanici , energetici, programatori…au pus la cale Preiectarea si reconditionarea unor utilaje intepenite de rugina, total nefunctionale ! Succes ! Un supervizor profesionist , care stie sa vorbeasca cu oamenii, sa-i organizeze…sa-i inteleaga ! etc. !

    • De aceea a dat oameni afara in primele saptamani dupa ce a ajuns in firma? Pentru ca e profesionist? Cum sa arunci afara oameni cu experienta doar pentru a face jocurile murdare ale unei conduceri bolnave? De aceea a trimis oameni in delegatie cazandu-i in cladiri insalubre? Asa stie sa vorbeasca cu oamenii? Terminati mai oameni buni…

  3. Ar putea fi si mai bine daca nu ar delapida firma. Sper doar sa se sesizeze cineva. Mi-a facut mare placere sa muncesc acolo dar nu cu conducerea actuala. Cat despre dl Petrule, felicitari si spor in cariera.

  4. Ziua buna, dar cum poti tu sa judeci tu asa pe scurt fara sa cunosti detalii despre ce se lucra in firma. Daca ar fi asa cum spui tu ar fi fost demult inchisa.
    Lucrez in aceasta firma de 10 ani, cu bune cu rele, dar daca iti vezi de treaba nu are nimeni treaba cu tine.

  5. O firma de garaj! Unde este vechea companie? Unde sunt vechii directori si ingineri care au dezvoltat firma si au dus-o pe culmile cele mai inalte, luand o companie aproape de inchidere? Au aruncat oameni de inalta calitate pe portile firmei si au adus ce: mai intai un h(…)t de la Sibiu si o persoana care a del(…)dat si inchis multe companii rand pe rand, acum un tehnician mentenanta! Toate sunt din mana mai marelui Pastrav Ma(…)ar care vrea sa ascunda la infinit fur(…)ile, minciunile si lucrurile murdare facute pe sub mana, fata de conducerea ceha. Asa sa iti ajute Dumnezeu Mag(…)ule care ai mazilit miseleste multe familii care au adus aport companiei! (comentariu moderat – limbaj excesiv)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here