DECIZIE – S-au stabilit seriile Ligii a III-a: află cu cine joacă echipele maramureșene Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare

0
278

FOTBAL – LIGA A III-A. La fel ca în ediția precedentă, Liga a III-a se va desfășura în formatul de 100 de echipe împărțite în 10 serii a câte 10 echipe. Județul Maramureș va fi reprezentat de două echipe, aceleași din sezonul trecut: CS Minaur Baia Mare și CS Progresul Șomcuta Mare (echipa Fotbal Comuna Recea, retrogradată din Liga a II-a, s-a desființat, așa cum 2mnews a anunat AICI). Echipele maramureșene au fost repartizate, în ședința din 16 august 2021 a Comitetului de urgență al FRF, în seria a X-a, la fel ca în sezonul precedent.

 

Iată componența seriei din care fac parte echipele maramureșene (în paranteză, locul pe care s-au clasat echipele în precedenta ediție de campionat), serie din care fac parte echipe din 5 județe: Maramureș, Sălaj, Bihor, Cluj, Satu Mare.

 

SERIA A X-A

* CS Minaur Baia Mare (locul 1 seria X)

* SCM Zalău (locul 2 seria X)

* ACS CAO 1910 Oradea (locul 4 seria X)

* CS Lotus Băile Felix (fosta CSC Sânmartin, locul 5 seria X)

* CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei (locul 6 seria X)

* ACS FC Someşul Dej (locul 7 seria X)

* CSM Satu Mare (locul 8 seria X)

* CS Progresul Şomcuţa Mare (locul 9 seria X)

* CS Luceafărul Oradea (locul 10 seria X)

* FC CFR 1907 Cluj SA 2 (echipă secundă a clubului de Liga I, invitată pe loc rămas vacant).

 

Așadar, echipele maramureșene au o singură nouă colegă de serie, echipa secundă a campioanei en-titre, CFR Cluj, care o substituie pe Gloria 2018 Bistriţa Năsăud (fosta ACS Unu Fotbal Club Gloria, locul 3 în ediția trecută, repartizată de FRF pentru această ediție de campionat în seria a IX-a).

 

Marți, 17 august, la sediul Federației Române de Fotbal, va avea loc tragerea la sorți a calendarului competițional al noii ediții de Liga a III-a (2mnews va reveni cu detalii privind meciurile echipelor mureșene).

 

Sistemul în ediția 2021-2021

 

Ediția 2021-2022 a Ligii a III-a se va desfășura în trei faze:

 

Faza I. Sezon regular, tur-retur, rezultând un total de 18 etape.

 

Faza a II-a. În fiecare serie se va disputa un play-off (între primele patru clasate) și un play-out (între celelalte 6 echipe).

Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4).

Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).

 

Locul din clasament final al sezonului regular va da ordinea în tabela Berger corespunzătoare play-off-ului / play-out-ului (ex. locul 1 în sezon este poziția 1 în play-off, locul 5 în sezon este poziția 1 în play-out ș.a.m.d.).

 

Faza a III-a. În această fază vor participa doar echipe din play-off, 20 în total – primele două clasate în play-off-ul fiecărei serii. Se vor disputa două runde de baraj:

Runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în 10 dueluri în dublă manșă, după cum urmează (echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în retur):

 

B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2

B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1

B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4

B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3

B5: Locul 1, Seria 5 v Locul 2, Seria 6

B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5

B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8

B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7

B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10

B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9

 

Runda finală – cele 10 câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în 5 dueluri ce vor fi decise în dublă manșă, după cum urmează (gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți):

 

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2

Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4

Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6

Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8

Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

 

Cele 5 învingătoare ale rundei finale vor evolua în sezonul 2022-2023 al Ligii 2.

Retrogradează ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii, împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament.

 

* Foto: @ CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here