DECIZIE – Referendum național privind continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice

0
278

PROCEDURĂ. Președintele României a declanşat procedura de organizare a referendumului național prin privind continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice. Decizia lui Klaus Iohannis a fost transmisă deja, oficial, președinților Camerei Deputaţilor şi Senatului.

 

Conform legii, preşedintele României stabileşte prin decret problemele de interes naţional care se supun referendumului şi data desfăşurării acestuia,după ce consultă Parlamentul care are termen de 20 de zile să prezinte un punct de vedere pe care să-l adopte în şedinţa comună a celor două Camere, cu votul majorităţii celor prezenţi. În cazul în care legislativul nu răspunde în termenul legal, preşedintele poate emite decretul de organizare a referendumului.

 

Referendumul este valabil dacă la acesta participă minimum 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente, iar rezultatele acestuia sunt validate dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă minimum 25% din numărul celor cu drept de vot.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here