DECIZIE – Răzbunarea lui Zetea față de Cavnic, anulată de instanță: a exclus din PSD doi consilieri locali, dar ordinul prefectului servil a fost suspendat

0
1908

RĂZBUNAREA. După excluderea primarului din Cavnic, Vladimir Petruț, din PSD, președintele filialei județene și Întâistătătorul administrației maramureșene, Gabriel Valer Zetea, i-a convocat pe cei 9 consilieri locali PSD Cavnic și le-a transmis directiva de a-l boicota administrativ pe fostul lor șef politic (Petruț era și președintele PSD Cavnic, numit tot de Zetea, care atunci zicea că-i bun, iar acum că-i rău). În caz contrar, nesupușii pesediști urmau să fie excluși din partid, implicit și din forul delibrativ al orașului – 2mnews deține și va prezenta dovezi elocvente în acest sens.

 

Decizia răzbunătoare a președintelui PSD Maramureș are la bază menținerea controlului asupra administrației din Cavnic, în contextul în care în forul deliberativ al orașului 9 din cei 15 consilieri aleși sunt social-democrați, rezultat obținut în 2016 datorită susținerii electorale pe care a avut-o primarul Petruț (ales cu peste 70% din voturi).

 

Doi dintre cei nouă consilieri PSD Cavnic, au refuzat să se supună ordinelor autocrate date de Zetea și au votat unele proiecte pe care, probabil, le-au considerat importante pentru dezvoltarea orașului. Reacția lui Zetea: i-a exclus (normal, prin încălcarea statutului, nici măcar nu i-a chemat să-i asculte), iar prefectul impus de Zetea, Vasile Moldovan (PSD), a semnat pe repede înainte încetarea mandatului acestora.

 

Numai că oamenii s-au adresat instanțelor de judecată, cerând anularea ordinului prefectului pesedist, iar instanța maramureșeană a decis deja în privința primului, Gheorghe Vasile Onișa: suspendarea executării ordinului de prefect, implicit menținerea lui Onișa în funcția de consilier local. Sigur, procesul în care cei doi consilieri locali se luptă cu Instituția Prefectului Maramureș (aceasta din postura de pârât) continuă, însă decizia de la finalul acestei săptămâni este prima victorie împotriva unui abuz evident (nu primul pentru Zetea).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here