DECIZIE – Procurorul Ionuț Vasile, care l-a arestat și trimis în judecată pentru luare de mită pe primarul Cherecheș, numit șef al DNA Cluj până în anul 2025

0
3360

NUMIRE ÎN FUNCȚIE – DNA. După ce în ultimele 8 luni a condus prin delegare (interimat/provizorat) DNA Cluj (structură care are în subordine Biroul Teritorial din Maramureș, condus de Ioan Tomoiagă), procurorul Ionuț Vasile, cel care l-a arestat și trimis în judecată pentru luare de mită pe primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi numit procuror șef al DNA Cluj pentru următorii 3 ani, după ce și-a câștigat funcția în urma concursului/procedurii din aprilie-mai 2022. Decizia va fi oficializată marți, 14 iunie 2022.

 

Magistratul clujean a fost delegat la conducerea structurii anticorupție din Cluj în 17 octombrie 2021, funcția fiind eliberată în urma pensionării fostului procuror șef, Anca Mărincean (care ocupa această funcție de conducere din decembrie 2014).

 

Conform legii, delegarea în funcție a fost făcută pentru o perioadă de 6 luni, iar în 17 aprilie 2022 a fost prelungită cu încă 6 luni (până în 16 octombrie 2022), însă între timp acesta și-a câștigat funcția în urma procedurii de numire, ceea ce înseamnă că va fi numit procuror șef al Serviciului Teritorial Cluj din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pe o perioadă de 3 ani (până în iunie 2025 – cu posibilitatea reinvestirii, o singură dată, pe o perioadă de încă 3 ani, la propunerea șefului structurii centrale DNA).

 

Procurorul Ionuț Vasile este cel care a instrumentat dosarele de luare de mită în urma cărora l-a trimis în judecată pe primarul Băii Mari, Cătălin Cherecheș. Primul dosar a primit deja soluția în primă instanță: condamnarea la 5 ani de închisoare a lui Cătălin Cherecheș. Edilul Cherecheș, care a afirmat de mai multe ori că procesele în care este acuzat de luare de mită sunt o vendetă personală a procurorului Vasile, care ar fi „o lămâie” și „ar trebui aruncat în pușcărie”, a făcut apel la soluția instanței.

 

* Foto: @Digi24, @clujust

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here