DECIZIE – Președinta Secției Penale a Tribunalului Maramureș a demisionat din funcție: avea mandat de conducere până în mai 2024

0
1559

DEMISIE MAGISTRAT. Codruța Violeta Alb, judecător cu grad profesional de curte de apel, a demisionat din funcția de președinte al Secției Penale a Tribunalului Maramureș la mai puțin de 2 ani de la numirea în funcția câștigată prin concurs. Judecătoarea Codruța Alb a ocupat funcția de președinte al Secției Penale a Tribunalului Maramureş din 8 noiembrie 2019, substituind-o pe judecătoarea Oresia Mariana Gondor, inițial prin delegări succesive, iar din 14 mai 2021 prin numire pe o perioadă de 3 ani (până în 14 mai 2024).

 

Codruța Alb este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universităţii de Vest Timişoara (1998) și are studii aprofundate în Științe Penale (la Facultatea de Drept Simion Bărnuţiu a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – 2003-2004) și master în Drept European (la Facultatea de Drept Simion Bărnuţiu a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu – 2006) și studii doctorale la Universitatea de Vest Timişoara (2006-2011 – teza de doctorat: Combaterea criminalităţii organizate şi respectarea drepturilor omului).

 

Este judecător din 1 decembrie 1998 (la Judecătoria Baia Mare), a fost procuror timp de 7 luni (la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, în 2001), a mai activat ca judecător și la Judecătoria Sibiu (în 2006) și din 1 martie 2007 este judecător la Tribunalul Maramureş.

 

* Foto medalion: @dezbateri.juridice.ro

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here