DECIZIE – Organizatorii Főtér Fesztivál din Baia Mare, înscriși în Asociația Maghiară pentru Festivaluri în Transilvania

0
606
Foto: Balázs Dóra

ASOCIERE. Organizatorii Főtér Fesztivál (Zilele Maghiare Băimărene) s-au înscris în nou-creata Asociație Maghiară pentru Festivaluri în Transilvania, organizație care și-a anunțat colaborararea cu structura similară din Ungaria (Asociaţia Maghiară pentru Festivaluri din Ungaria, condusă de István Márta și care are 220 de membri și reprezintă 280 de festivaluri), a anunțat agenția maghiară de presă MTI.

 

Főtér Fesztivál este un eveniment cultural și de divertisment al comunității maghiare din Baia Mare care are loc în luna septembrie și care în acest an va fi la ediția a XIV-a.

 

Asociaţia Maghiară pentru Festivaluri în Transilvania, a cărei președinte interimar este Szabó Lilla, și-a anunțat intenția de a deveni o organizaţie-umbrelă globală, căreia să i se alăture cele mai importante festivaluri din oraşe transilvănene în care locuiesc comunităţi numeroase de maghiari. De asemenea, se va crea un portal comun care va cuprinde și calendarul tuturor festivalurilor transilvănene.

 

Președintele Asociaţiei Maghiare pentru Festivaluri din Ungaria, István Márta, a precizat că prin înfiinţarea asociaţiei din Transilvania “şi prin faptul că unele organizaţii sunt deja membre ale asociaţiei din Ungaria, s-a realizat o adevărată solidaritate în Bazinul Carpatic”.

 

Conform MTI, planul este de a crea o reţea funcţională care să întindă în întreaga Transilvanie, toate organizaţiile zilelor culturale maghiare urmând să fie identificate și “invitate să facă parte din asociaţie”. Până acum, asociaţiei i s-au alăturat organizatorii zilelor culturale maghiare din Baia Mare, Târgu Mureş, Braşov, Satu-Mare, Oradea și județele Hunedoara şi Alba. Conform unui raport din 2015, în Transilvania există aproximativ 300 de evenimente orăşeneşti.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here