DECIZIE – Noul director al Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș este Emilia Talpoș: fostul director, Alexandru Cosma, s-a pensionat

0
2242

PROTECȚIA MEDIULUI. Noul director executiv al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Maramureș este Emilia Talpoș. Numirea a fost emisă de Autoritatea națională în 4 august 2020, cu titlu interimar, și a fost generată de pensionarea fostului director, Alexandru Cosma (63 de ani). Noul director (interimar), Emilia Talpoș, este șefa Serviciului Monitorizare și Laboratoare al APM Maramureș.

 

Cosma (PSD) a fost numit politic în funcția de director executiv al APM Maramureș în 13 noiembrie 2014, dupa ieșirea la pensie a fostului director executiv Ioana Trifoi (o perioadă, conducerea instituției a fost asigurată, cu titlu interimar, de Gabriel Tămâian, cel care l-a înlocuit și pe Cosma în perioada în care acesta s-a suspendat din funcție în urma numirii sale ca subprefect). Cosma a fost președinte al Consilului Județean (2000-2004), consilier județean (2004-2008), subprefect (2009-2010 și 2017-2020).

 

Decizia de pensionare a lui Cosma a fost eliberată în 29 iulie 2020. Surse politice și tehnice apropiate de subiect susțin că fostul director și-a grăbit pensionarea “pentru a se putea dedica politicii”, respectiv a figura pe un loc eligibil pe lista de consilieri județeni ai PSD = Coaliția pentru Baia Mare, recompensă pentru serviciile aduse orânduirii în perioada în care a fost șeful Mediului din județ.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here