DECIZIE – Noua companie aeriană românească Air Connect va începe operarea zborurilor regulate Baia Mare – București din 17 octombrie

0
1957

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL MARAMUREȘ. Noua companie aeriană românescă Air Connect va începe operarea zborurilor regulate Baia Mare – București din 17 octombrie 2022. Ritmicitatea curselor a fost programată, în primă fază, la două zboruri tur-retur pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Cursele vor fi efectuate cu aeronave de tip ATR 72-600, cu 68 locuri.

 

Cursa de luni este programată cu plecare de la ora 9.40 de pe Aeroportul Otopeni și aterizare la ora 11.00 pe Aeroportul Internațional Maramureș, iar cursa retur decolează la ora 11.30 de pe aeroportul maramureșean și aterizează pe aeroportul din București la ora 12.50.

 

Cursa de vineri este programată cu plecare de la ora 18.40 de pe Aeroportul Otopeni și aterizare la ora 20.00 pe Aeroportul Internațional Maramureș, iar cursa retur decolează la ora 20.30 de pe aeroportul maramureșean și aterizează pe aeroportul din București la ora 21.50.

 

Air Connect a pus deja în vânzare biletele pe site-ul companiei (prețul unui bilet este echivalentul a 30-40 euro). Noul operator aerian, care vizează în principal conectarea aeroporturilor regionale cu hub-urile din proximitate (primele oraşe în care vor opera fiind Bucureşti, Oradea, Arad, Timişoara, Craiova, Târgu Mureş, Sibiu şi Baia Mare) – dar și zboruri charter (sezoniere) -, intră pe piața aviatică în contextul dificil, care a dus în ultima vreme la întârzierea sau anulare a zeci de mii de zboruri.

 

Conducerea executivă a AirConnect este reprezentată de Dorin Ivaşcu – preşedinte al Consiliului de Administraţie, Tudor Constantinescu – director general şi Florin Necula – director operaţional. Air Connect este administrat prin firma Air Connect Aviation Grup SA, controlată (în urma schimbărilor de acționariat de săptămâna trecută) de 7 investitori, 6 dintre ei deținând câte 15,38% din acțiunile societății, iar unul (Adrian Sârbu, prin Spark Capital System) – 7,69%: târgumureșeanul Cosmin Adrian Pop (antreprenor specializat în principal în dezvoltări imobiliare), Florin Necula (fost director tehnic la Tarom), Gheorghe Alexandru Mărginean (vicepreşedinte al agenţiei de turism Karpaten – prin firma Karpaten Outgoing SRL), Dorin Ivașcu (fost director Tarom – prin firma Regional Air Suport SRL), precum și recent cooptații în acționariat Tudor Zamfir Constantinescu (fost director comercial la compania aviatică Blue Air); suceveanul Alin Crețu (director executiv la Sky Cargo Express) și Adrian Sârbu (prin firma Spark Capital Systems SRL) -Domnița Iulia Muntean s-a retras din societate.

 

* Foto: @AirConnect

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here