DECIZIE – Minaur Baia Mare va disputa turneul Final Four al EHF European League în Viborg (Danemarca)

0
235

GAZDA FINAL FOUR. Unul dintre cele mai vechi orașe din Danemarca, Viborg, a fost desemnat gazdă a turneului Final Four al EHF European League (a doua competiție valorică intercluburi organizată de federația europeană de profil). Decizia a fost luată de conducerea EHF, care a avut două candidaturi, în afara celei desemnate câștigătoare fiind și cea a clubului Minaur, care a dorit să organizeze turneul final pentru obținerea trofeului la Baia Mare, oraș care a fost și în ediția precedentă gazda Final Four. Turneul Final Four va avea loc în 14 mai (semifinalele) și 15 mai (finala mică – pentru locul 3 – și finala mare, pentru câștigarea trofeului).

 

Președintele EHF, Michael Wiederer, a declarat că este o bucurie că „Viborg, cu istoria lor bogată în competițiile EHF (n.red., este de trei ori câștigătoare a EHF European League, în anii 1994, 1999 și 2004), va găzdui în acest sezon finalele EHF European League la handbal feminin. Cu toate cele patru cluburi având șanse excelente de victorie, weekendul 14-15 mai promite să aibă două zile spectaculoase de handbal feminin, emoționant.”

 

David Szlezak, manager al compartimentului Marketing al forului continental al handbalului, a precizat că „Danemarca este o piață masivă a calității în handbalul feminin și, din perspectiva promovării, Viborg este o alegere excelentă pentru postura de gazdă a turneului final.”

 

Meciurile din Final Four al EHF European League, fază a competiției în care s-au calificat echipa germană Bietigheim (finalistă în 2017), echipele daneze Viborg (câștigătoare a trofeului în 1994, 1999 și 2004) și Hering-Ikast (cștigătoare a trofeului în 2002 și 2011) și echipa română Minaur Baia Mare (locul 3 în 2021), vor avea loc în Vibocold Arena, cu o capacitate maximă de 10.000 de spectatori (8.000 de locuri pe scaune).

 

* Foto: @ viborg-folkeblad.dk

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here