DECIZIE – Minaur Baia Mare, în semifinala EHF European Cup: echipele din Rusia și Belarus, implicit și Stavropol, adversara băimărenilor, suspendate din competiții

0
342

REACȚIILE INVAZIEI DIN UCRAINA. Luni seara, în jurul orei 19.00, Federația Europeană de Handbal (EHF), întrunită în ședință extraordinară a comitetului executiv în urma recomandărilor Comitetului Internațional Olimpic și a situației din Ucraina, a decis suspendarea imediată din competițiile pe care le organizează a tuturor echipelor naționale și de club din Rusia și Belarus.

 

Decizia duce la calificarea, fără joc, în semifinala EHF European Cup a echipei de handbal masculin Minaur Baia Mare, care trebuia să joace în sferturile de finală ale competiției (partidele erau programate 27 martie și 3 aprilie) împotriva echipei ruse HC Victor Stavropol.

 

De asemenea, decizia se referă și la arbitrii și oficialii din Rusia și Belarus, care nu vor fi nominalizați pentru meciurile viitoare până la o nouă notificare, iar lectorii și membrii comisiilor din cele două țări nu vor mai fi convocați la întâlnirile și activitățile viitoare.

 

EHF a retras organizarea de către Rusia a YAC 16 EHF Beach Handball EURO și a turneelor de calificare pentru Beach Handball EURO 2023 – ambele evenimente erau programate să aibă loc la Moscova, în iulie 2022.

 

Forul administrativ al handbalului european a precizat că măsurile luate aseară “au efect imediat, deoarece războiul din Ucraina continuă să dezvolte, punând în pericol principiile EHF de cooperare la nivel european și spiritul de corectitudine”.

 

Federația Europeană de Handbal regretă consecințele asupra sportivilor, cluburilor și echipelor naționale din Rusia și Belarus și anunță că “o revenire la pace va permite noi considerații”. În plus, în următoarele zile “va avea loc o restructurare a diferitelor competiții de la nivel de club și națională, în conformitate cu principiile sportive și regulamentele existente”.

 

* Foto generică: @Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here