DECIZIE – Maramureşenii care au proprietăţi pe traseul Drumului Nordului vor fi expropriați şi despăgubiți de Consiliul Judeţean

0
486
(credit foto: Costas Dumitrescu)

EXPROPRIERI. Marţi, 4 aprilie 2017, se va decide declanşarea procedurii de expropriere a unor imobile aflate în proprietate privată care se află pe traseul Drumului Nordului. Proiectul este considerat de utilitate publică de interes judeţean, prima sa parte urmând să parcurgă traseul Oarţa de Jos – Băseşti – Ariniş – Sălsig – Gârdani – Fărcaşa – Ardusat – Satulung – Şomcuta Mare – Remetea Chioarului – Coaş – Copalnic Mănăştur – Şişeşti.

 

Conform legii, proprietarii privaţi ce urmează să fie expropriaţi vor fi despăgubiţi, iar în cazul în care aceştia nu sunt mulţumiţi cu suma primită în urma evaluării, pot să se îndrepte în instanţă împotriva entităţii publice care a beneficiat de pe urma exproprierii, în cazul de faţă Consiliul Judeţean Maramureş.

 

CJ Maramureş vrea să obţină finanţare pentru reabilitarea Drumului Nordului prin Programul Operaţional Regional – fonduri externe nerambursabile. Valoarea totală a investiţiei Reabilitare Drumului Nordului – Maramureş etapa I este de peste 233 de milioane de lei, din care valoare eligibilă este de 221,5 milioane de lei (aproximativ 50 de milioane de euro). Cofinanţarea CJ reprezintă 2% din totalul cheltuielilor eligibile.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here