DECIZIE – Maramureșeanul Felician Cerneștean, numit director al celei mai importante Direcții a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)

0
3195
Mihai Felician Cerneștean

NUMIRE. Maramureșeanul Mihai Felician Cerneștean (58 de ani) a fost numit (avansat) de Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) director al Direcției Implementare Proiecte. Până la decizia conducerii CNAIR din 27 septembrie 2022, Cerneștean era director adjunct al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi a CNAIR.

 

Mihai Felician Cerneștean a fost consilier județean în Maramureș în ultimele trei mandate (2012-2016 – ales pe lista PDL, a fost președintele PDL Baia Mare; 2016-2020 și 2020-2024 – ales pe lista PNL, după fuziunea PNL cu PDL), renunțând la ultimul mandat în octombrie 2021, după ce a fost numit director adjunct al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi a CNAIR, funcție incompatibilă cu demnitatea de consilier județean.

Direcția Implementare Proiecte este una dintre cele mai importante din CNAIR, aceasta fiind responsabilă de gestionarea tuturor investițiilor statului în infrastructura mare (autostrăzi, poduri de importanță națională etc.). La conducerea acesteia a fost numit Cristian Ovidiu Cătălin Pistol (45 de ani), care în iunie 2022 a fost detașat în funcția de director general CNAIR (este fost administrator al Tarom și fost consilier de stat pe probleme de infrastructură în cancelaria prim-ministrului în mandatul lui Florin Cîţu).

 

După detașarea lui Pistol la conducerea CNAIR, șefia Direcției Implementare Proiecte a devenit vacantă fiind preluată, cu titlu interimar, de Otilia Florentina Nunca. În 27 septembrie, Pistol l-a desemnat pe Cerneștean la conducerea Direcției, iar Nunca a devenit director adjunct al acesteia. Direcția Implementare Proiecte este în subordinea directă a directorului general CNAIR.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here