DECIZIE – Kaufland își înlocuiește echipamentele pentru reciclare de la hipermarketurile din Baia Mare cu unele mai moderne

0
1800

RECICLARE. Firma Kaufland Romania SCS, retailerul-subsidiară a grupului german Schwarz, își va înlocui echipamentele pentru reciclare existente în parcările hiperarketurilor de pe Bd. Unirii nr. 21A și George Coșbuc nr. 38 din Baia Mare, cu echipamente noi marca Tomra. Proiectul deține deja certificat de urbanism.

 

Compania norvegiană Tomra, fondată în 1972, este lider mondial al echipamentelor automate de preluare a ambalajelor de metal, plastic și sticlă pentru băuturi în vederea reciclării în buclă închisă – Clean Loop Recycling (7 din 10 echipamente de acest tip existente în lume sunt produse de Tomra) și este prezentă pe piața din România din anul 2012 (iar din 2021 și-a deschis o filială locală și a înființat o rețea națională de service, oferind asistență completă firmelor care operează punctele de returnare).

Automate de reciclare amplasate în parcările hipermarketurilor Kaufland primesc trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri); sticlă; doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru).

 

Anul trecut, ca reacție la creșterea poluării cu deșeuri de plastic la nivel global și local, România a lansat primul său program național de colectare și reciclare a ambalajelor de plastic, sticlă și metal pentru băuturi, estimându-se că sistemul Garanție-Returnare va duce la colectarea a peste 3 miliarde de ambalaje pentru băuturi.

 

* Foto: @Kaufland Romania

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here