DECIZIE – Ionel Bogdan: Aparatul de testare Real Time PCR, transferat de la DSVSA Maramureș la Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare

0
821

CORONAVIRUS. Spitalul de Pneumoftiziologie din Baia Mare va avea un aparat Real Time PCR de depistare a infecției cu coronavirus, în baza unui protocol între spital și Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș, care a fost avizat de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

 

În cadrul discuțiilor  cu președintele ANSVSA, Robert Chioveanu, am identificat aparatul existent la DSVSA Maramureș și am stabilit modul în care poate fi folosit pe perioada stării de urgență de către Spitalul de Pneumoftiziologie din  Baia Mare, spital suport pentru pacienții infectați cu COVID-19.

 

Acest aparat de testare se adaugă celui achiziționat la Spitalul de Boli Infecțioase Baia Mare, din banii puși la dispoziție de către Ministerul Sănătății. Consiliul Județean Maramureș a cofinanțat cu 10% (45.000 de lei) achiziția aparatului de testare de la Spitalul de Boli Infecțioase, care a costat 450.000 lei.

 

E important să avem cât mai multe aparate de testare în Maramureș și vom continua eforturile în acest sens.

 

Ionel BOGDAN, Președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here