DECIZIE – Inspectoratul Școlar Județean Maramureș: fuziune prin absorbție a școlilor gimnaziale „Alexandru Ivasiuc” și „Dimitrie Cantemir” din Baia Mare

3
3522
Școlile „Dimitrie Cantemir” și „Alexandru Ivasiuc”

ȘCOLI COMASATE. În 5 decembrie 2022, șefii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș au decis în Consiliul de Administrație ca din anul școlar 2023-2024 Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc” din Baia Mare (localizată pe strada Bucovinei nr. 9) să fie absorbită de Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” (localizată pe strada Bogdan Vodă nr. 4). Practic, s-a decis desființarea Școlii „Alexandru Ivasiuc”, prin absorbție – este fosta Școală Generală nr. 21, înfiinţată în anul 1979, și unde învață circa 400 de elevi din ciclurile primar și gimnazial.

 

Chiar dacă Școala „Dimitrie Cantemir” are o problemă cu insuficiența spațiilor (sunt 37 de clase și doar 31 de săli de clasă), aproape nimeni implicat direct în respectiva instituție de învățământ (profesori, părinți, elevi) nu este de acord cu fuziunea, chiar organizând un protest în acest sens.

 

Ei susțin că în ambele școli lucrurile funcționează bine, că nu au fost consultați în această privință, doar puși în fața deciziei șefilor IȘJ Maramureș, care își argumentează decizia prin necesitatea unei reorganizări, existând școli cu puțini elevi și spațiu generos Școala „Alexandru Ivasiuc”, iar altele cu elevi mulți și spațiu insuficient (Școala „Dimitrie Cantemir”), măsura fuziunii prin absorbție fiind necesară pentru a se evita situația ca elevii să vină la cursuri pe schimburi (dimineața – după-masa), din cauza spațiului subdimensionat.

 

Practic, planul este ca elevii din clasele nou-înființate de la Școala „Dimitrie Cantemir” să funcționeze în spațiile disponibile de la Școala „Alexandru Ivasiuc”. Evident, comasarea aduce și o reducere a posturilor administrative.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Ar trebui sa va informați înainte de a scrie un articol. In Scoala Ivasiuc sunt in jur de 500 de elevi. Toate spatiile sunt ocupate, deci nu există „spațiu generos si disponibil”. Abia încap elevii din Ivasiuc. Nu stiu care e motivul real al celor din inspectorat, dar nu are nicio legătură cu venitul la școală pe schimburi.

  2. Bună ziua. Doresc să vă aducem la cunoștință faptul că la Școala „Alexandru Ivasiuc” învață 514 elevi nicidecum 400. V-aș ruga să rectificați și nu în ultimul rând să vă documentați mai bine înainte să publicați informația. Mulțumesc.
    Director Școala Gimnazială „Alexandru Ivasiuc „, prof.Vele Firuța

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here