DECIZIE – Încă 800.000 euro ajutor de stat pentru a doua companie aeriană care va opera curse externe regulate de pe Aeroportul Internațional Maramureș

1
958

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL MARAMUREȘ. Așa cum 2mnews v-a anunțat cu o săptămână în urmă (detalii AICI), Consiliul Județean Maramureș se pregătește să acorde sub formă de ajutor de stat încă 800.000 euro unei companii aeriene care să opereze curse regulate externe de pe Aeroportul Internațional Maramureș. Decizia/suplimentarea a fost posibilă în urma aprobării prelungirii de către UE a apelului pentru acordarea ajutorului de stat pentru stimularea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19.

 

În prima fază, administrația județeană a acordat 800.000 de euro (din cei 1,2 milioane de euro pe care avea aprobarea UE să-i acorde) companiei HiSky (Republica Moldova), care a semnat un contract de pentru implementarea a trei curse regulate externe (Paris, Milano și Londra – acestea au început să fie operate din 17 decembrie 2021).

 

Acum, UE a aprobat suplimentarea ajutorului de stat pe care-l poate acorda Maramureșul cu încă 400.000 euro, de la 1,2 milioane de euro la 1,6 milioane de euro. Implicit, se mai pot acorda ajutoare de stat de încă 800.000 euro. Cererile companiilor aeriene sunt așteptate până în 13 iunie 2022.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Nu inteleg de ce folositi o fotografie cu o aeronava a companiei Ryanair. Faceti la fel ca data trecuta, cand se insinua ca Ryanair va opera de la Baia Mare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here