DECIZIE – În Baia Mare, numărul taxiurilor crește la 872, fiind suplimentat cu 22 de autoturisme electrice

0
927

TAXI ELECTRIC. Municipalitatea Băii Mari a decis, iar forul deliberativ (Consiliul Local) a acceptat, creșterea numărului taxiurilor autorizate din oraș de la 850 la 872, noile autorizații (22) urmând să fie acordate exclusiv pentru autoturisme electrice și autoturisme de tip hibrid (Plug In și Hidrogen).

 

Comparativ cu motorizările hibrid, variantele hibrid plug in au o capacitate mai mare de stocare a energiei, pot fi încarcate de la surse externe de electricitate și dezvoltă o viteză mai mare (evident și costă cu aproximativ 30% mai mult decât varianta hibrid clasică).

 

La fel, autoturismele care utilizează tehnologia celulei de combustie pe bază de hidrogen – sau etanol, fiind denumite vehicule fuel-cell – (având ca emisii doar vapori apă) sunt extrem de scumpe, deși unii producători auto japonezi consideră că aceasta este mașina viitorului.

 

Începând de anul trecut, în mai multe municipii, forurile deliberative încearcă să impulsioneze (timid, deocamdată) folosirea taxiurilor electrice sau cu propulsie hibridă, oferind felurite facilități – de pildă, în Târgu Mureș este în dezbatere subvenționarea de la bugetul orașului cu 6.000 de lei pentru achiziția fiecărui autoturism nou cu propulsie 100% electrică și 3.000 de lei pentru fiecare autoturism nou cu propulsie hibridă benzină/electrică (de asemenea, taxiurile electrice ar beneficia de gratuitate privind autorizația și taxa de staționare, iar cele hibride, la o reducere cu 50% a acestor taxe, sigur, cel subvenționat are obligația să folosească autoturismul ca taxi timp de minimum 5 ani, în caz contrar trebuie să ramburseze subvenția).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here