DECIZIE – Generalul Florian Coldea, şeful operativ al SRI, va fi trecut în rezervă, deşi a cerut să rămână în cadrul serviciului

0
1340

SRI. Florian Coldea, general cu trei stele şi şeful operativ al SRI în ultimii 12 ani, va fi trecut în rezervă. Directorul SRI a avansat deja preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea trecerii în rezervă a prim-adjunctului său.

 

Despărţirea SRI de şeful operativ este explicată de comunicatorii serviciului de informaţii printr-un comunicat care poate fi sintetizat în următorul mod: Coldea a fost investigat „complex şi minuţios” şi găsit nevinovat de comisia specială de anchetă, Biroul Executiv al SRI „a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent”, Coldea i-a cerut directorului SRI, Eduard Hellvig, „eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei”, iar Hellvig a decis să-i ceară preşedintelui României trecerea în rezervă a generalului Coldea.

 

Din episodul ăsta se desprind cel puţin câteva întrebări „retorice”. Ce rost a mai avut comisia specială de anchetă? Ce rol mai are Biroul Executiv al SRI? Ce importanţă mai are Coldea în serviciul naţional de informaţii în condiţiile în care cererea sa e ignorată? Care sunt motivele trecerii în rezervă în condiţiile în care „comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare”?

 

Raţiunea declanşează concluzia: trecerea în rezervă a lui Florian Coldea a fost luată de la nivelul preşedintelui Iohannis şi împotriva deciziei generalului SRI.

 

UPDATE: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare din funcţie şi trecere în rezervă a generalului SRI Florian Coldea.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here