DECIZIE – Generalul Florian Coldea, şeful operativ al SRI, va fi trecut în rezervă, deşi a cerut să rămână în cadrul serviciului

0
112

SRI. Florian Coldea, general cu trei stele şi şeful operativ al SRI în ultimii 12 ani, va fi trecut în rezervă. Directorul SRI a avansat deja preşedintelui Klaus Iohannis solicitarea trecerii în rezervă a prim-adjunctului său.

 

Despărţirea SRI de şeful operativ este explicată de comunicatorii serviciului de informaţii printr-un comunicat care poate fi sintetizat în următorul mod: Coldea a fost investigat „complex şi minuţios” şi găsit nevinovat de comisia specială de anchetă, Biroul Executiv al SRI „a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent”, Coldea i-a cerut directorului SRI, Eduard Hellvig, „eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei”, iar Hellvig a decis să-i ceară preşedintelui României trecerea în rezervă a generalului Coldea.

 

Din episodul ăsta se desprind cel puţin câteva întrebări „retorice”. Ce rost a mai avut comisia specială de anchetă? Ce rol mai are Biroul Executiv al SRI? Ce importanţă mai are Coldea în serviciul naţional de informaţii în condiţiile în care cererea sa e ignorată? Care sunt motivele trecerii în rezervă în condiţiile în care „comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare”?

 

Raţiunea declanşează concluzia: trecerea în rezervă a lui Florian Coldea a fost luată de la nivelul preşedintelui Iohannis şi împotriva deciziei generalului SRI.

 

UPDATE: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de eliberare din funcţie şi trecere în rezervă a generalului SRI Florian Coldea.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ