DECIZIE – Gata!, Baia Mare va avea maximum 581 de taxiuri, obligatoriu albe: bonus, de câți bani îi stoarce administrația Cherecheș pe taximetriști

0
1549

TAXI BAIA MARE. A trecut și turul I al alegerilor, edilul Băii Mari, Cătălin Cherecheș, a boicotat pe considerent că niciun candidat nu a susținut candidatura urbei la titlul de Capitală Europeană a Tineretului, daaar, n-a stat așa, în lotus, levitând, ci, dacă tot n-a votat (ca orice cetățean responsabil), a avut timp să creioneze noile modificări ale reglementării transportului public şi bunuri în regim de taxi în municipiul Baia Mare.

 

Să vedem ce a decis primarul și va livra astăzi, 12 noiembrie 2019, consilierilor locali să aprobe și să devină hotărâre de pus în practică. În primul rând, numărul maxim de taxiuri din Baia Mare va fi de 581, autorizațiile urmând să fie valabile 5 ani. Tariful de distanţă maximal în Baia Mare rămâne la 3 lei/km.

 

Apoi, caroseria taxiurilor va avea în totalitate şi în mod obligatoriu culoarea albă (autovehiculele taxi care au caroseria de altă culoare vor fi înlocuite, în condiţiile legii, numai cu autovehicule a căror caroserie are în totalitate culoarea albă).

 

Apoi, s-au stabilit taxele pe care vor fi obligați să le plătească la bugetul local taximetriștii. Iată-le:

  1. a) 200 lei pentru eliberarea, vizarea sau modificarea autorizaţiei de transport;
  2. b) 200 lei pentru eliberarea autorizaţiei taxi;
  3. c) 200 lei pentru prelungirea valabilităţii autorizaţiei taxi;
  4. d) 200 lei pentru modificarea autorizaţiei taxi cu ocazia înlocuirii autoturimului sau încetarea contractului de leasing şi trecerea acestuia în proprietate şi/sau schimbarea numărului de înmatriculare;
  5. e) 500 lei pentru prelungirea valabilităţii autorizaţiilor de dispecerat;
  6. f) 500 lei taxa pentru eliberarea unui duplicat al autorizaţiei taxi, al autorizaţiei de transport şi al autorizaţiei de dispecerat;
  7. g) 100 lei pentru eliberarea ecusoanelor taxi.

 

Bine, acum să mai precizăm că cei care au emisii de CO2 zero, adică nu poluează deloc-deloc, nu mai plătesc taxele menționate la lit. b), c), d) şi g). De asemenea, respectivele taxe nu vor fi plătite nici de posesorii de taxi care au mașinile adaptate transportului persoanelor cu handicap care utilizează fotoliul rulant.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here