DECIZIE – După două luni în arestul Poliției mureșene, și soacra fostului primar Cătălin Cherecheș a fost mutată în arest la domiciliul din Reghin: decizia nu este încă definitivă

2
1318
Claudia Gliga și Dorin Petru Gliga

DARE DE MITĂ LA JUDECĂTOR. Tribunalul Mureș a decis în urmă cu puține momente înlocuirea măsurii de arest preventiv dispusă împotriva Claudiei Gliga, soacra fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, cu măsura arestului la domiciliul din Reghin (jud. Mureș). Măsura arestului la domiciliu a fost dispusă pentru o durată de 30 de zile, după rămânerea definitivă a deciziei.

 

Soacra lui Cherecheș se află în arestul IPJ Mureș de două luni (din 8 noiembrie 2023), după ce a fost reținută în flagrant de procurorii DNA Cluj încercând să o mituiască pe judecătorul Georgiana Rodica Fărcaș-Hîngan, prin mama acesteia, pentru a pronunța o sentință de achitare în apelul fostului primar din Baia Mare, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție (luare de mită).

 

Claudia Gliga, trimisă în judecată de DNA Cluj pentru dare de mită (împreună cu soțul ei, Dorin Petru Gliga, trimis în judecată pentru complicitate la dare de mită), și-a recunoscut fapta în fața judecătorului. În 19 decembrie 2023, tot magistratul de drepturi și libertăți al Tribunalului Mureș a decis înlocuirea măsurii preventive de arest cu arestul la domiciliu pentru socrii lui Cherecheș, însă DNA a contestat decizia, iar în 20 decembrie 2023 Curtea de Apel Târgu Mureș a întors parțial hotărârea, decizând ca doar socrul Dorin Petru Gliga să părăsească arestul Poliției și să fie menținut în arest la domiciliu.

 

Dacă decizia de astăzi nu va fi contestată cu succes de DNA, Claudia Gliga va fi transferată în arest la domiciliul din Reghin, pe care nu are voie să-l părăsească fără permisiunea DNA. De asemenea, ca și în cazul socrului lui Cherecheș (care acum a cerut să îi fie înlocuită măsura arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar – cerere respinsă de instanța de judecată), Claudia Gliga nu va avea voie să comunice în niciun fel cu cei 5 martori din dosar sau cu familiile acestora. Organul de supraveghere a respectării măsurii arestului la domiciliu este Poliția Municipiului Reghin.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. eu nu inteleg de ce ii mai inchid …adica cu ce e diferita situatia azi, fata de situatia din urma cu 1 luna, cand aceasi masura i-a fost respinsa???? ce, daca au trecut 2-3 luni, deja se diminueaza fapta sau cum ???? totul e o mascarada, noi nu avem justitie noi avem pile si oameni cu bani care fac ce vor cand vor cum vor, resutul e praf in ochii fraierilor …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here