DECIZIE – Drusal reia salubrizarea menajeră în Baia Mare începând de sâmbătă, 8 ianuarie 2022: vezi care sunt cele trei motivații ale firmei

6
5625

CRIZA GUNOIULUI – BAIA MARE. Fotografiile care ilustrează scrierea de față sunt realizate astăzi, 7 ianuarie 2022, la depozitul unde Primăria Baia Mare aruncă ilegal deșeurile menajere din întreg municipiul reședință de județ și din care sute de metri cubi de levigat se scurg necontrolat în râul Săsar, poluându-l din pricina inconștienței și a încălcării cu premeditate și în formă continuată a legislației de mediu.

 

Astăzi la prânz, operatorul de salubritate Drusal SA Baia Mare a decis să reia prestarea serviciului de salubritate menajeră în municipiul reședință de județ, chiar dacă Primăria Baia Mare îi datorează 26,5 milioane de lei. Decizia a fost motivată de conducerea firmei private (care își va recupera în instanța de judecată sumele pentru serviciile prestate) prin trei argumente:

 

• Restabilirea ordinii și curățeniei în Baia Mare;

• Oprirea scurgerii de bani publici către activități ilegale ale firmelor pirat ce prestează o activitate de colectare care le dovedește incompetența și totala lipsă de experiență;

• Stoparea dezastrului ecologic de pe râul Săsar.

 

Surse informate au precizat pentru 2mnews că, spre deosebire de Primăria Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, operatorul privat Drusal a găsit resurse pentru finanțarea reluării activității de salubrizare menajeră în Baia Mare (din altă parte decât de la rău-planica administrație a Băii Mari), având în vedere situația dezastruoasă în care a ajuns orașul și modul deplorabil și complet ilegal în care administrația Cherecheș a gestionat situația creată de neplata serviciilor prestate de Drusal și recepționate de Primărie.

 

De ce nu a găsit Primăria controlată de Cherecheș resursele financiare pentru a plăti serviciile de salubritate pe care le-a comandat? De ce nu le-a găsit Consiliul Local? De ce s-au angajat plăți din bugetul orașului către firme fără autorizări legale și care au gestionat dezastruos acest serviciu începând din 15 decembrie 2021 și până acum? La aceste trei întrebări pot răspunde doar cei care administrează orașul încălcând legea (pentru că li se permite și sunt sancționați doar de fațadă).

 

Episodul Criza gunoiului – de tristă amintire pentru Baia Mare – se va sfârși cu amintirea celor 3 săptămâni în care cetățenii au suferit pentru că orașul a fost îngropat în jeg și în care colcăie șobolani și cu cele două amenzi care totalizează 90.000 lei pentru poluarea mediului și pe care edilul Cherecheș le va plăti din banii băimărenilor, deși el a fost cel care a dispus încălcarea legii.

 

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Săracul Drusal! A făcut 11 luni munca patriotica și nu a dat faliment. Și dupa a 12 a luna(în al 12 ceas) prestează în continuare. Pt ca a,, găsit surse de finanțare,,. Mai, dar cât ne fura drusal ul? Din 7 lei pe luna… Stimați Baimareni, drusal trebuie sa ne plătească pe noi sumele astea. Dacă de un an prestează gratis și nu au falimentat, înseamnă că e profitabil.

  2. Hai mai Drusal SA sa fim seriosi, niciunul din motivele de mai sus nu v-a facut sa reluati colectarea. Cica restabilirea ordinii si curateniei, CURGEREA BANULUI PUBLIC….(asta e cel mai tare si mai amuzant motiv) si stoparea poluarii raului Sasar(ete na ca pe vremea in care erau paznicii betivi ai vostrii acolo luau 150 de lei de fiecare masina care le lasau sa descarce resturi, atunci nu era poluare? si asta nu s-a intamplat acus nush cati ani ci fix anul trecut in decembrie. Am fost de fata cand un paznic rupt in gura de la drusal care abea statea in picioare a luat de la un tip cu o carosata „factura” cu bani.). Adevaratul motiv care v-a facut sa reluati colectarea a fost frica de a pierde monopolul activitatii, cu alte cuvinte v-a tremurat dosul cand ati vazut ca apar masini de colectat din alta parte si riscati falimentul. Cu datorii sau fara, primaria e inca o sursa buna de venit pentru firme de astea. Nu v-am iertat pentru faza din 31 decembrie cand ati golit si ridicat toate tomberoanele cica sa le igienizati…. Am ras, fiindca de fapt voi ati vrut sa va demonstrati ca faceti ce va taie capul in oras fiindca nu aveti concurent. Hai sictir Drusal. nu ma poti manipula cum crezi.

  3. Dacă tot depozitează ilegal deșeurile, de ce naiba nu se profită de chestia asta și și ne scape de acest bandit corupt. Vitalul face ce vrea, drusalul la fel. Ce fac cei răspunzători de acest lucru? mă refer la instituțiile statului, la cei de la mediu, care nici ei nu știu ce au de făcut, decât să-și ia leafa.

  4. CE BINE E SA FI BUGETAR…!!IE IE..CE BINE E SA FI BUGETAR…AI BANI GARLA…TE DOARE-N SPIT IE IE…CE BINE E SA FI BUGETAR..NU RASPUNZI PERSONAL …AI PROGRAMUL SCURT..TE DUCI SI VI DE LA LUCRU CAND CREI TU…NU RASPUNZI CU BANII TAI PERSONALI PT MAGARIILE CE LE FACI IE IE..CE TARE E …SUNT PARTE SISTEMULUI BUGETAR..IMI BAT JOC DE CINE VREAU CAND VREAU SUNT DE NEATINS…CAND IMI FAC PLINUL DEMISIONEZ SAU FAC SA FIU DEMIS IE IE…ORICUM TOATA LUMEA E LA CHEREMUL MEU IE IE …TOT LA MINE TRE SA VINA TOTI INAPOI .SI SA SE ROAGE DE MINE IE IE.🤣🤣🤣🤣.Sunt partea de neatins al sistemului de neatins al sistemului bugetar.nu pot fi dat afara usor..am alte combinatii multumita jobului..ce bine e sa fi bugetar!!🤣🤣🤣🤣

  5. Din 5 ianuarie 2022 se încasează taxa de salubrizare in cuantum dublu față de anul 2021, unde se duc acești bani.? Sunt chiar atât de puternici ,primarul și acoliții lui consilierii, încât legea nu-i poate atinge?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here