DECIZIE – Doi jucători ai campioanei Știința Baia Mare, titulari în meciul de astăzi al României cu Olanda

0
270
Ovidiu Cojocaru, Paul Popoaia

RUGBY – NAȚIONALA. Staff-ul tehnic al naţionalei României, condus de englezul Andy Robinson (antrenor principal), a anunțat echipa cu care va intra pe teren astăzi, în ultimul din Rugby Europe Championship 2022, cu Olanda. Față de partida precedentă, pierdută de naționala României cu Georgia, Robinson a făcut 6 modificări în primul 15, din care 4 în linia de treisferturi, unde va intra din primul minut și Paul Popoaia (Știința Baia Mare).

 

În afara acestuia, în primul 15 a fost anunțat și talonerul Ovidiu Cojocaru (Știința Baia Mare), cel mai bun marcator de eseuri în acest an al naționalei, însă acesta este deja un titular consacrat în echipa României. De asemenea, alți doi jucători ai Știința Baia Mare, Florian Roşu și Alexandru Bucur, au fost înscriși pe lista rezervelor.

 

Meciul Olanda – România se dispută sâmbătă 19 martie, de la ora 14.00, pe terenul din National Rugby Center din Amsterdam, și va fi televizat în direct de TVR1. România ocupă în acest moment locul 4 în clasamentul cumulat REC 2021-2022 și are nevoie de o victorie pentru a intra în recalificările Cupei Mondiale din 2023, programate în noiembrie 2022 între reprezentantele Europei, Africii, Americilor şi zonei Asia/Pacific (se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, iar câştigătoarea va obţine ultimul bilet pentru CM 2023).

 

Acesta este al 9-lea meci dintre România şi Olanda, toate celelalte 8 partide fiind câștigate de România (în precedenta întâlnire, din noiembrie 2021, România s-a impus la București cu 56-15). Echipele din REC 2021-2022 calificate direct la Cupa Mondială 2023 sunt Georgia şi Spania, cel de-al treilea loc urmând să meargă în recalificări.

 

* Foto: @FRR

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here