DECIZIE – Directorul adjunct al APIA Maramureș, Ioan Brânzei, descoperit de ANI în conflict de interese

1
1304
Ioan Brânzei (foto: informatiazilei.ro)

CONFLICT DE INTERESE. Agenția Națională de Integritate (ANI) a stabilit că Ioan Brânzei, directorul executiv adjunct al Centrului judeţean Maramureş din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), a fost în conflict de interese administrativ pentru că în perioada exercitării funcţiei s-a implicat în procesul de aprobare a cererilor de finanţare depuse de tatăl său şi socrul său.

 

ANI a menționat că în 12 iunie 2011, 27 iunie 2012 şi 8 octombrie 2012, Brânzei a aprobat în sistemul electronic de gestionare a cererilor de plată IACS (Sistemul Integrat de Administrare şi Control) al APIA Maramureş sumele calculate şi stabilite pentru fermierii menţionaţi în Lista de plăţi, printre care şi tatăl său în calitate de fermier.

 

De asemenea, ANI susține că o altă culpă a lui Brânzei a constat în faptul că în 12 iunie 2011 şi 29 iunie 2012 a aprobat în sistemul IACS sumele calculate şi stabilite pentru fermierii menţionaţi în Lista de plăţi, printre care şi socrul său în calitate de fermier. Conform ANI, Brânzei a încălcat dispoziţiile legale ale Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei, precum și mai multe articole și dispoziții din legi ale statului român.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here