DECIZIE DE PRELUNGIRE – Procurorul Bogdan Gabor rămâne adjunct la conducerea Parchetului Maramureș până în ianuarie 2021

0
1194

MARAMUREȘ. Marți, 30 iunie 2020, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis prelungirea delegării în funcţia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş a procurorului băimărean Bogdan Gabor. Conform deciziei, prelungirea este valabilă până în 8 ianuarie 2021, sau “până la revenirea titularului pe post” – titularul postului este fostul șef al Parchetului Maramureș, Florin Deac, acum membru CSM, unde are un mandat de 6 ani, până în anul 2023.

 

Gabor a fost vicepreședinte al CSM și preşedinte al Asociației Procurorilor din România (APR), și este prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de aproape 9 ani (cu o întrerupere de 6 ani, datorată îndeplinirii funcției din CSM).

 

Gabor (44 de ani), absolvent al Facultății de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (1997), este procuror din anul 1999, traseul său profesional trecând prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare (1999-2003), Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş (2003-prezent, cu două întreruperi: în perioada martie 2007 – octombrie 2010, când a fost procuror la DNA Cluj, și în perioada 2012-2017, când a fost în CSM).

 

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș este, din iulie 2016, Dana Borcuti (46 de ani), fiind numită de două ori succesiv prin concurs – aceasta a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare până la finalul anului 2015. Borcuti l-a substituit la conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș pe Florin Deac, al cărui mandat încetase și care a devenit prim-procuror adjunct al aceleași instituții, iar din 2017 membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here