DECIZIE – Concursul pentru șefia Poliției Maramureș, amânat trei săptămâni: președintele comisiei este… “implicat în alte activități dispuse de conducerea MAI”

1
1133

POLIȚIA MARAMUREȘ. Concursul pentru funcția de șef al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Maramureș a fost amânată cu trei săptămâni. Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a motivat amânarea prin faptul că “în această perioadă, preşedintele comisiei de concurs este implicat în alte activităţi dispuse de conducerea MAI, respectiv IGPR”.

 

Concursul, care constă în susținerea unui interviu structurat pe subiecte profesionale (care se înregistrează audio și/sau video, este punctat în baza unei “grile de apreciere” și se desfășoară în București, la sediul IGPR), era programat inițial în 21 decembrie 2022. În urma deciziei de amânare, acesta va avea loc în 11 ianuarie 2023.

 

În acest moment, IPJ Maramureș este condusă prin împuternicire (interimat prin numire, fără concurs) de comisar șef Mihai Gherman (foto mare sus – 43 de ani, originar din Târgu Lăpuș, fost șef al Poliției Târgu Lăpuș în perioada 2016-2018 și din 30 august 2018 adjunct al IPJ Maramureș), care s-a înscris și la concursul de numire în funcția de inspector șef al IPJ Maramureș.

 

Gherman conduce interimar structura polițienească din județul Maramureș de mai bine de un an, din 15 septembrie 2021, când comisarului șef Ionel Todoran (57 de ani, originar tot din Târgu Lăpuș, fost șef al Poliției Târgu Lăpuș în perioada 2001-2003 și al Poliției Baia Mare în perioada 2005-2010 și din 1 august 2010 adjunct al IPJ Maramureș) i-a expirat împuternicirea și nu mai putea fi prelungită legal – conform Statutului Polițistului, împuternicirea (conducerea prin interimat, în acest caz) se face pe o perioadă de 6 luni, cu posibilitatea prelungirii pe încă 6 luni, dar nu mai mult de 12 luni, însă Gherman, la început, în perioda 15 septembrie 2021 – 27 ianuarie 2022, a fost desemnat (adică îndeplinea atribuțiile de șef, dar nu era plătit ca atare decât de când a fost împuternicit). Todoran, fost absolvent al Școlii de Securitate (1990) a fost ofițer SRI (1990-1992) și de mai multe ori împuternicit la conducerea IPJ Maramureș: după mutarea lui Ioan Liviu Tăut, după pensionarea Vioricăi Marincaș, după înlocuirea lui Liviu Grozavu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. fost absolvent al Școlii de Securitate (1990) a fost ofițer SRI (1990-1992) și de mai multe ori împuternicit la conducerea IPJ Maramureș – vedem ce mult timp fostul sistem isi poate intinde bratul si cum isi poate pastra oamenii pana in prezent

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here