DECIZIE – Concernul Natuzzi își mută o parte din producția de mobilier din Italia în fabrica Italsofa din Baia Mare

0
2120

INDUSTRIA MOBILEI. În această lună, concernul Natuzzi, cel mai mare producător de mobilă din Italia, începe tranferul total în România a producției de mobilier sub marca “Natuzzi Editions” – componente ale mărcii se produceau în fabrica din Baia Mare de mai mulți ani. Decizia are la bază argumente pur economice, vizând încă din cel de-al doilea trimestru al anului 2019 “scăderea costurilor cu forța de muncă și optimizarea marjei de profit”.

 

Transferul producției din Italia în fabrica Italsofa din Baia Mare, deschisă pentru producția de canapele și fotolii încă din anul 2001, vizează exclusiv mobilierul din gama Natuzzi Editions, produsele din brandul de lux Natuzzi Italia continuând să fie fabricate în unitățile din Peninsulă.

 

Concernul Natuzzi, care are sediul central la Santeramo in Colle, în provincia Bari – regiunea Apulia și care în acest an împlinește 60 de ani de la înființare, a anunțat prin conducerea corporației că transferul parțial al producției din Italia în România a primit atât girul Guvernului italian, cât și al conducerilor sindicatelor.

 

În 2017, ultimul an raportat, fabrica din Baia Mare (manageriată de Francesco Stasolla și controlată prin holdingul Natuzzi înregistrat în Olanda) a avut un volum de afaceri de 236,66 milioane de lei și un profit net de 10,86 milioane de lei (adică doar 62% din profitul anului precedent și 21% din profitul-record obținut în 2006), înregistrând o medie de 1.091 de angajați. Italsofa produce un sfert din producția totală a grupului italian.

 

Grupul italian produce mobilier în șapte fabrici și are un total de peste 4.000 de angajați și o cifră de afaceri totală de 428,5 milioane de euro, însă anul trecut au înregistrat o scădere cu 1,5 milioane de euro la pierderile operaționale, care au ajuns la 25,5 milioane de euro.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here