DECIZIE – Completul care judecă apelul primarului Cherecheș în procesul de luare de mită în care a fost condamnat la 5 ani de închisoare rămâne nemodificat: CSM a respins cererea de transfer a judecătoarei Pura

0
1948
Judecătoarea Ancuța Pura și primarul Cătălin Cherecheș

TRANSFER RESPINS. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins, pentru a doua oară în acest an, cererea de transfer la o instanță militară a judecătoarei Ancuța Pura de la Curtea de Apel Cluj. Judecătoarea Ancuța Pura și judecătoarea Georgiana Rodica Fărcaş-Hîngan formează completul desemnat să judece apelul primarului Cătălin Cherecheș în procesul în care acesta a fost condamnat pe fond la 5 ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, plata a 40.000 lei cheltuieli judiciare către stat și confiscarea sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro.

 

Judecătoarea Pura a solicitat, pentru a doua oară în acest an (după o primă respingere a cererii în ianuarie 2022), transferul la Curtea Militară de Apel Bucureşti, Tribunalul Militar Bucureşti sau Tribunalul Militar Timișoara, însă Secția pentru judecători a CSM a respins solicitarea miercuri, 23 noiembrie.

 

Înainte de începerea judecării apelului, Ancuța Pura a fost motivul cererii primarului Cherecheș către instanța supremă (Înalta Curte de Casație și Justiție) de a-i aproba strămutarea apelului la altă curte de apel, pe considerent că judecătoarea ar fi rudă cu el, respectiv verișoară de gradul II (a susținut că bunica sa din partea tatălui era sora bunicului judecătoarei), fapt infirmat în urma cercetării (judecătoarea Pura, originară din Baia Mare, a fost nevoită să-și facă arborele genealogic, prin care a demonstrat că nu este niciun fel de rudă cu Cherecheș).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here