DECIZIE – Cine sunt cei 4 membri ai noului Consiliu de Administrație al Ocolului Silvic Municipal Baia Mare: unul singur menținut din mandatul trecut

0
2053

SINECURILE DE LA OCOLUL SILVIC. Ocolul Silvic Municipal Baia Mare este firma prin care administrația Băii Mari administrează aproape 10.500 de hectare de pădure (din care peste 9.000 de hectare aparțin orașului, circa 1.000 de hectare aparțin comunelor Groși și Dumbrăvița și o mică parte unor biserici și persoane private) situată între râul Băița și Valea Firiza. Acesta are o conducere executivă (șef de ocol fiind Călin Lupșe), supervizată de un Consiliu de Administrație desemnat de Primăria Baia Mare și format din 4 membri numiți pe o perioadă de 4 ani și plătiți din bugetul urbei.

 

În perioada 2018-2022, CA era format din: Izabella Mihaela Morth (arhitectul șef al Primăriei Baia Mare), Alexandrina Bancoș (directorul general al operatorului de apă-canal Vital SA, controlat de Primăria Baia Mare), Olivia Cherhaț (avocat, consilier județean, colegă de partid cu primarul municipiului Baia Mare) și Anton Gavril Breban (fostul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș în perioada 2001-2005 și fost șef al SPP Maramureș în perioada 2006-2016).

 

CA se întrunește, de regulă, o dată pe lună. În mandatul 2014-1018, componenții CA erau retribuiți cu o indemnizație de 500 lei net/lună. În mandatul 2018-2022, indemnizația (care este decisă de primar și aprobată de CL Baia Mare) era de 828 lei net/lună la începutul anului, majorată până la 1.170 lei net/lună, adică 14.040 lei net/an, la finalul mandatului. În acest mandat, 2022-2026, indemnizația va fi de 2.000 lei brut/lună (adică 1.219lei net/lună), cel puțin la începutul mandatului.

 

În noul CA a fost păstrată o singură persoană care a făcut parte și din vechiul CA. Prezenta scriere corectează opacitatea în informare a publicului exercitată de Primăria Baia Mare. Iată care sunt membri noului Consiliu de Administrație al Ocolului Silvic Municipal Baia Mare:

 

• Răzvan Marius Șuteu – angajat al Primăriei Baia Mare (șeful Biroului Audit Public Intern – reprezentant al autorității publice tutelare);

• Vasile Clițan – inginer în specialitatea silvicultură și exploatari forestiere;

• Ana Irina Smical – inginer, Șef de lucrări la Facultatea de Inginerie a Centrului Universitar Nord din Baia Mare (fostă consilier local PSD);

• Olivia Cherhaț – avocat Baroul Maramureș (consilier județean Coaliția pentru Maramureș, este singura care a fost membră și în precedentul CA al Ocolului Silvic și este membră și în CA al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here