DECIZIE – Cimbru mărunțit produs în Ungaria și distribuit și de o firmă maramureșeană, retras de la vânzare din cauza “posibilei prezențe a oxidului de etilenă”

0
403

PRODUS RETRAS DE LA VÂNZARE. Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat retragerea de la comercializare a produsului „Cimbru mărunţit”, produs de compania Hazi Piros Paprika Kft din Ungaria. Motivul retragerii de pe piață este o posibilă prezenţă a oxidului de etilenă, un pesticid sub formă gazoasă folosit cu precădere în Asia pentru dezinfectarea anumitor produse, cum ar fi mirodeniile, și care este interzis la nivelul Uniunii Europene deoarece ingerat în cantități mari, în mod repetat, este cancerigen.

 

Până acum au fost depistate două firme distibuitoare a loturilor de cimbru mărunțit tratat cu oxid de etilenă (Produs: Cimbru mărunţit, producător: Hazi Piros Paprika Kft; gramaj: 8gr; Nr. Lot:1202443 – Expiră: 14.12.2023 şi Nr. Lot: 1212910 – Expiră: 13.12.2024): Ermosa SRL din Baia Mare și Ieftinel SRL Oradea.

 

„Producătorul consideră că nu există nici un risc pentru sănătatea consumatorilor, dar din respect pentru aceştia a decis rechemarea acestui lot de produs, pentru a elimina orice fel de suspiciune. Celelalte loturi ale acestui produs pot fi consumate fără probleme. Persoanele care au achiziţionat aceste produse şi doresc rambursarea acestora au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat şi pe baza bonului fiscal până la data de 25 februarie 2022”, a precizat producătorul în anunţul postat pe site-ul ANSVSA.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here