DECIZIE – Cei doi olandezi prinși la vama Sighetu Marmației cu 83 de kilograme de heroină, menținuți în arest preventiv de un an

0
1191

TRAFIC DE DROGURI. Magistrații Tribunalului Maramureș au decis marți, 21 ianuarie 2020, menținerea măsurii de arest preventiv pentru următoarele 60 de zile a olandezilor Hasna Hassati (30 de ani) și Ertuğrul Nuri Kiliç (44 de ani). Cei doi au fost arestați în 4 martie 2019, la Punctul de Trecere a Frontiere Sighetu Marmatiei, în timp ce încercau să intre în România, din Ucraina, cu 83 de kilograme de heroină în valoare de aproximativ 1,9 milioane de euro – a fost una dintre cele mai mari capturi de heroină din România.

 

Decizia magistraților Tribunalului Maramureș îi menține în arest pe cei doi în martie 2020, când olandezii vor împlini un an de când sunt judecați în stare de arest. Hassati și Kiliç au intenționat să intre în România cu un autoturism Renault Twingo înmatriculat în Germania și modificat pentru disimularea drogurilor printr-un compartiment realizat prin dublarea șasiului în zona locurilor din față, cu acces din interiorul autoturismului, pe sub scaunul pasagerului din dreapta față.

 

 

În compartimentul respectiv au fost descoperite 167 de pachete cu heroină. Femeia (Hassati) a spus că drogurile îi aparțin și că partenerul ei, Kiliç, nu știa de transport. Cazul a fost preluat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism (DIICOT). Cei doi sunt judecați pentru comiterea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc.

 

La vremea respectivă, în Ucraina s-a declanșat o anchetă internă menită să afle cum au ratat vameșii ucraineni interceptarea acestui transport de heroină. Reprezentantul Serviciului de Stat la Frontieră al Ucrainei, Oleg Slobodyan, a motivat că polițiștii de frontieră din Ucraina, spre deosebire de omologii lor români, nu au scanere pentru interiorul unei mașini, ceea ce complică detectarea contrabandei cu droguri.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here