DECIZIE – Campioana Știința Baia Mare joacă semifinala Cupei României cu Dinamo, după ce clujenii au declarat forfait în ultimul meci al grupei

0
280

CUPA ROMÂNIEI – RUGBY. Deși mai era un meci de disputat în grupele Cupei României la rugby, cel dintre CSM Știința Baia Mare și U. Cluj, se cunosc deja semifinalele, clubul din Cluj-Napoca anunțând că nu se vor prezenta la meciul din Baia Mare, din cauza numeroaselor accidentări. Astfel, băimărenii câștigă meciul la masa verde cu 5-0 și primesc punctul bonus ofensiv, calificându-se în semifinale  de pe locul 1 al grupei.

 

În urma deciziei clubului clujean, semifinalele Cupei României, care se joacă în 27 august (ora 17.00) și 28 august (ora 12.00), vor fi: CSM Știința Baia Mare (locul 1 în Grupa A) – Dinamo București (locul 2 în Grupa B) și Steaua București (locul 1 în Grupa B) – SCM Timișoara (locul 2 în Grupa A). Meciurile se dispută pe terenul echipelor care au câștigat grupele, Știința Baia Mare și Steaua București jucând pe teren propriu și pornind cu prima șansă la calificarea în finala competiției. Meciul Știința Baia Mare – Dinamo va fi televizat de TVR Cluj, iar meciul Steaua – Timișoara, de TVR 1.

 

Campioana en-titre CSM Știința Baia Mare este și deținătoarea Cupei României, câștigând precedenta ediție a competiției, când au învins în finală Steaua București cu 35-19 (24-9) – meciul s-a disputat pe stadionul Olimpia și a fost cea de-a 74-a finală a Cupei României, competiție care se desfășoară anual din 1914 (cu excepția câtorva ani în care cupa nu a avut loc din cauza celui de-al doilea război mondial sau din alte motive). Cele mai multe trofee le deține Steaua București (15 – ultimul câștigat în 2019), Dinamo București (12), Știința Baia Mare (6) și Grivița Roșie (5).

 

* Foto: @ CSM Știința Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here