DECIZIE – Cabana de salvare de lângă Lacul Bodi-Mogoșa, dată în administrarea Salvamont Maramureș

0
1090

INTRAREA ÎN NORMALITATE. În urmă cu 2 ani (2019), Consiliul Județean Maramureș (condus pe acea vreme de pesedistul Gabriel Valer Zetea) a dat în administrarea Serviciului Public Județean Salvamont o jumătate din cabana de salvare pe care o are în proprietate pe malul Lacului Bodi-Mogoșa  (localizată în Baia Sprie, pe strada G. Coșbuc nr. 126). Nu știe nimeni de ce doar o jumătate, niciunul dintre consilierii județeni nu s-au sinchisit să-ntrebe, măcar pentru satisfacerea curiozității celor interesați.

 

În toamna anului 2019 au început lucrări de renovare și de reparații, care au fost finalizate în mai 2020 și care au totalizat aproape 282.000 lei. Execuția a fost livrată prin încredințare directă (pentru că proiectul a fost spart în părți mai mici, clasic, și financiar se încadra pe lege) firmei D.R. Taloș & CO Ardeleana SRL Baia Mare, controlată de Dorel Taloș, consilier local PNL în Sălsig și candidatul liberalilor la Primăria comunală la alegerile din 2020.

 

Nu știe nimeni cum a reușit legal o instituție să reabiliteze complet un imobil pe care-l avea doar 50% în administrare, niciunul dintre consilierii județeni nu s-au sinchisit să-ntrebe, măcar pentru satisfacerea curiozității celor interesați, dar nu ăsta e subiectul, deci să nu ne-mpiedicăm în detalii.

 

Bine, cabana fiind acum complet reabilitată și echipată, administrația județeană s-a gândit să treacă, totuși, întreg imobilul (plus terenul aferent, de circa 500 mp) în administrarea Salvamont, așa cum era normal și în 2019 și acum, aceasta având utilitatea de bază de salvare. Salvamont va folosi cabana pentru a depozita echipamentele (de comunicații, de lucru și de intervenții) și pentru punctul de prim ajutor.

 

Cabana este localizată în apropierea celei turistice, lângă lacul artificial (amenajat în secolul XIX pentru asigurarea apei tehnologice pentru minele din zonă, la poalele Vârfului Mogoșa).

 

* Foto: @Salvamont Maramureș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here