DECIZIE – Biletele și abonamentele pentru transportul de călători în Baia Mare s-au majorat cu 50-70%, la propunerea primarului Cătălin Cherecheș

2
2707

TRANSPORT CU PREȚURI MAJORATE. Operatorul de transport public de călători Urbis SA, controlat de Primăria Baia Mare (care deține 97,06% din totalul acțiunilor), va majora cu 50% prețul biletelor pe rutele din municipiul Baia Mare, propunerea fiind înaintată de primarul Cătălin Cherecheș și aprobată deja de majoritatea consilierilor locali, devenind hotărâre (așadar, este obligatoriu să fie pusă în practică). Punerea în practică a hotărârii are loc începând cu 1 aprilie 2022 (din păcate, fără nicio păcăleală – de altfel, cititorii s-au convins deja că 2mnews nu achiesează la tertipul implementat de presa facilă care, din lipsă de subiecte, publică știri inventate/necredibile în perioada zilei păcălelii, 1 aprilie).

 

Conform hotărârii, un bilet pentru o călătorie (al cărui preț a fost majorat la 1 ianuarie 2021 la 2 lei) va costa 3 lei (majorarea fiind de 50%). De asemenea, un bilet valabil o zi, care costa 5 lei, va costa 8 lei (majorarea fiind de 60%).

 

În plus, au fost majorate și tarifele pentru abonamente. Astfel, un abonament pentru o lună va crește de la 50 de lei la 70 de lei (majorarea este de 40%); abonamentul pentru 3 luni va crește de la 100 de lei la 170 de lei (majorarea este de 70%); abonamentul pentru 6 luni va crește de la 200 de lei la 300 de lei (majorarea este de 66,67%); abonamentul pentru un an va crește de la 350 de lei la 500 de lei (majorarea este de 70%).

 

Amenda pentru călătoria fără bilet sau abonament pe mijloacele de transport public în comun ale Urbis este cuprinsă între 100 de lei și 500 de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ce e anormal?Urbis este societate comerciala, functioneaza dupa legi economice chiar daca este subventionata.Vedem cum evolueaza preturile la combustibil.Cum ar putea sa-so desfasoare activitatea, de unde ar putea veni banii necesari?Poate orasul sa subventioneze mai mult?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here