DECIZIE – Baia Mare, amendată cu 7.000 de lei pentru discriminarea continuă, în urma refuzului de a dărâma „zidul țigănesc” de pe strada Horia

0
849
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

DISCRIMINARE. Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a anunțat aplicarea unei amenzi de 7.000 de lei municipiului Baia Mare, reprezentat de primarul Cătălin Cherecheș (foto mic dreapta, în fața zidului incriminat), “pentru menţinerea zidului din Baia Mare care înconjoară o comunitate de romi, după ce instanţa (n.red., Înalta Curte de Casație și Justiție) s-a pronunţat în mod definitiv şi irevocabil asupra caracterului discriminatoriu al construcţiei”.

 

Conform CNCD, care citează ca argument legea (OG nr. 137/2000, art. 2 alin (1) și art. 15), construirea în anul 2011 a zidului respectiv, în jurul blocurilor sociale de pe strada Horea, reprezintă o faptă de discriminare continuă şi încalcă dreptul la demnitate.

 

Colegiul director al CNCD a luat decizia amendării UAT Baia Mare în ședința din 29 ianuarie 2020, în unanimitate, toți cei șase componenți ai colegiului votând pentru. Aceasta este cea de-a doua amendă primită de municipalitatea controlată de Cherecheș pentru edificarea zidului respectiv, după cea din 2011, în cunatum de 6.000 de lei. Ulterior, Cherecheș a decis ca zidul să fie pictat și declarat operă de artă pentru a nu i se mai cere demolarea sa (ceea ce a fost realizat de câțiva studenți de la Arte Plastice din Cluj Napoca).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here