DECIZIE – Au fost scoase la concurs cele 5 funcții de președinte în toate judecătoriile din județul Maramureș

0
471
sdr

SE CAUTĂ PREȘEDINȚI DE JUDECĂTORII – MARAMUREȘ. Posturile de președinte al celor cinci judecătorii din județul Maramureș, respectiv cele din Baia Mare, Sighetu Marmației, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș și Dragomirești, toate vacante, respectivele instanțe fiind conduse cu delegare, au fost scoase la concurs prin decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), acesta urmând să se desfășoare în perioada februarie – iunie 2023.

 

Cererile de înscriere la concurs se pot depune (în format on-line) până în 17 martie 2023. Conform regulamentului, concursul are următoarele probe: testare psihologică – test scris (8 aprilie), testare psihologică – interviu (10-13 aprilie), susținerea proiectului de conducere (25 aprilie – 7 mai), testare management, comunicare și resurse umane – test scris (28 mai).

 

Pentru a putea candida la funcția de președinte de instanță, un judecător trebuie să îndeplinească următoarele condiții: calificativ Foarte bine la ultima evaluare; fără sancțiuni disciplinare în precedenții 3 ani; să aibă cel puțin un an lucrat la instanța la care solicită numirea; să nu fi făcut parte din serviciile de informații și să nu fi colaborat cu acestea.

 

Un președinte de instanță care și-a câștigat postul prin concurs este numit pe o perioadă de 3 ani, având posibilitatea prelungirii acesteia cu încă maximum 3 ani. Un președinte care conduce cu delegare (de la CSM), are un mandat interimar, de 6 luni sau până la ocuparea funcției prin concurs, dar numărul mandatelor interimare nu este limitat prin lege/regulament.

 

În acest moment, cele cinci judecătorii din Maramureș sunt conduse de Alina Dana Nechita (Baia Mare), Veronica Elisabeta Gavriș-Todincă (Sighetu Marmației), Vasile Florin Fărâmă (Vișeu de Sus), Daniel Mihai Tulici (Târgu Lăpuș) și Ligia Coman (Dragomirești), toți fiind delegați în funcție.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here