DECIZIE – Armata se implică în campania de vaccinare și în Maramureș, prin centre mobile care se deplasează în localităţi izolate sau greu accesibile

0
328

CAMPANIA DE VACCINARE. Începând de miercuri, 21 aprilie 2021, Armata Română se implică în campania de vaccinare, repartizând 20 de centre mobile, aflate în coordonarea Direcţiei medicale a Ministerului Apărării Naţionale, care se deplasează în localităţi izolate sau greu accesibile.

 

În județul Maramureș, echipa vaccinatoare din centrul mobil este formată din personal medico-sanitar din cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Constantin Papilan” Cluj-Napoca (medici şi asistenţi medicali) şi paramedici din cadrul DSU și se deplasează în locațiile propuse de Direcţia de Sănătate Publică Maramureș.

 

Centrele mobile sunt organizate în containere asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar echipele îşi desfăşoară activitatea în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale şi asigură, la nevoie, vaccinarea persoanelor nedeplasabile la domiciliu.

 

Transportul echipamentelor şi materialelor necesare procesului de vaccinare, precum şi transportul vaccinurilor pentru fiecare echipă vor fi asigurate de MApN.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here