DECIZIE – Apelul a fost respins: Simona Cremene, directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență Baia Mare, rămâne în arest

0
9146

ACUZATĂ DE ÎNȘELĂCIUNE. Directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, Mihaela Simona Cremene, rămâne în arest până în 30 aprilie 2022, au decis joi, 7 aprilie, magistrații Tribunalului Maramureș, care au respins apelul acesteia, menținând soluția dată în 1 aprilie, de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Baia Mare, respectiv aceea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

 

În 1 aprilie 2022, directorul administrativ al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare a cerut judecătorului, prin avocat, să încuvințeze aplicarea unei măsuri preventive mai ușoare (arest la domiciliu sau control judiciar), însă cererea a fost respinsă.

 

Cremene a contestat soluția, apelul fiind judecat în 7 aprilie, de Tribunalul Maramureș, care a menținut decizia instanței din Baia Mare. De asemenea, magistratul Tribunalului Maramureș a obligat contestatoarea-inculpată să plătească statului suma de 300 lei – cheltuieli judiciare. Sentința este definitivă.

 

Cremene a fost reținută în după-amiaza zilei de joi, 31 martie 2022, sub acuzația de înșelăciune cu crearea unui prejudiciu financiar instituției spitalicești de circa 230.000 lei. Cazul, care a fost prezentat în exclusivitate de 2mnews chiar la momentul conducerii la audieri, se referă la faptul că Simona Cremene și-ar fi dobândit funcția cu ajutorul unei diplome de studii superioare false.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here