DECIZIE – Anticipare corectă 2mnews: bugetul Sărbătorii Castanelor a fost scăzut cu 600.000 lei în urma negocierii Cherecheș – Bogdan: risipim „doar” 2,4 milioane lei

0
798

SĂRBĂTOAREA CASTANELOR 2022. Așa cum 2mnews a anticipat în 8 august (detalii AICI), bugetul Sărbătorii Castanelor 2022 a fost redus cu 600.000 lei, urmând să se risipească din bugetul local „doar” 2,4 milioane de lei în 3 zile. Însă sărbătoarea orașului se va desfășura, bugetul aferent acesteia fiind aprobat marți, 9 august, în plenul Consiliului Local Baia Mare, în urma negocierii/pactizării între primarul Cătălin Cherecheș și Ionel Bogdan (președintele  PNL Maramureș).

 

Practic, la fiecare comisie s-au propus diferite amendamente de reducere a sumei de 3 milioane de lei, propuse inițial de primarul Cherecheș. În Comisia Juridică s-a adoptat propunerea consilierului PNL Ioan Marincaș de a se risipi “doar” 1,8 milioane de lei în 3 zile, iar în Comisia Buget-Finanțe s-a adoptat propunerea consilierului PNL Romeo Crișan de a se risipi „doar” 2,4 milioane de lei. La vot s-a intrat cu propunerea lui Crișan, 16 din cei 23 de consilieri locali considerând că e bine să se aloce 2,4 milioane de lei chefului.

 

Așa cum anticipa 2mnews, grupul aprobatorilor a fost format din cei 11 consilieri locali controlați de primarul Cherecheș (cei 7 ai Coaliției pentru Baia Mare, cei doi ai UDMR și doi din cei trei consilieri PMP, respectiv Cornel Varga și Adrian Pop). În plus, au mai votat pentru și 5 din cei 7 consilieri PNL. Pentru a trece proiectul (cu amendamentul reducerii sumei alocate de la 3 la 2,4 milioane de lei) erau necesare 12 voturi, așadar proiectul a trecut, cu ajutorul PNL, en fanfare.

 

7 consilieri locali nu au votat pentru (au fost împotrivă/s-au abținut/nu au participat la vot): cei 3 consilieri USR (Claudiu Pop, Bogdan Hodorogea și Horia Buhan), Bogdănel Gavra (PMP) și Mircea Cirț (PNL), iar la acest capitol îl putem înscrie și pe Leontin Pop (USR) și Simion Bizău (PNL) care nu a votat (i-a căzut semnalul – ședința s-a desfășurat online – chiar la momentul oportun).

 

În consecință, Sărbătoarea Castanelor se va desfășura (după ce în 2020 a fost anulată de pandemie, iar în 2021 de pretenția edilului de a finanța cu 3,2 milioane de lei cheful, fapt respins de consilierii locali), cu o sumă redusă față de pretențiile edilului, dar tot una mare în contextul extremelor dificultăți financiare cu care se confruntă orașul. Acum urmează licitația, distribuția celor 2,4 milioane de lei și distracția pe banii cetățenilor cărora li se spune că „e gratis”.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here