DECIZIE ANI – Viceprimarul din Șieu, Ioan Petrovan, declarat incompatibil și în conflict de interese

0
709
Ioan Petrovan

INCOMPATIBIL. Viceprimarul comunei Șieu, Ioan Petrovan (56 de ani) – ales abia în august 2021 și ale cărui atribuții i-au fost retrase în totalitate în aprilie 2022 de primarul Irina Iusco (PSD) -, a fost declarat de Agenția Națională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate și în conflict de interese.

 

Conform raportului ANI, Petrovan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 august 2016 – 19 august 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local Șieu și o funcție contractuală în cadrul Primăriei Comunei Șieu, încălcând astfel prevederile Legii privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice (nr. 161/2003).

 

De asemenea, în calitate de consilier local, anticipând posibilitatea obținerii unui avantaj patrimonial pentru sine, respectiv pentru soție sa, a participat la adoptarea și votarea Hotărârilor Consiliului Local Șieu care au avut pe ordinea de zi votarea bugetului local pe venituri și cheltuieli pentru perioada 2020-2022, cheltuieli în care se includ și salarii pentru asistenții personali, funcție contractuală pe care atât Petrovan Ioan cât și soția acestuia au exercitat-o în cadrul Primăriei Comunei Șieu. În acest caz, ANI spune că Petrovan a încălcat legea.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here